Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

VABILO na predstavitev mladinskega leposlovja

nedavni praznik otrok bo odmeval tudi v tednu, ko bomo v Mladinski knjigi skupaj z ustvarjalci predstavili štiri nova dela, ki nagovarjajo mlade bralce. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemo v torek, 15. oktobra, ob 12. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Spoštovani,

nedavni praznik otrok bo odmeval tudi v tednu, ko bomo v Mladinski knjigi skupaj z ustvarjalci predstavili štiri nova dela, ki nagovarjajo mlade bralce. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemovtorek, 15. oktobra,ob12.uriv knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Predstavili bomo iskrivi romanNENAVADNI PRIMER NAVADNE MUHE S SLABO KARMOpisateljiceMateje Mahnič. Avtorico poznamo tudi kotpravnico, publicistko, kreativno direktorico,v omenjenem romanu, ki je njeno prvo delo za mlade, pa je združila vse svoje talente. Zabavna pripoved o bistri in zvedavi punci Karin je polna nenavadnih preobratov in nevsakdanjih dogodivščin, ki se dogajajo (skoraj) čisto navadni najstnici.

Najstnice nastopajo tudi v knjigi francoske pisateljice in prevajalkeClémentine Beauvais#3ŠPEHBOMBE, ki jo je izvrstno prevedla in spremno besedo napisalaKatja Zakrajšek.Dogodivščine trem dekletom, ki seodpravijo na razburljivo kolesarsko popotovanje do Pariza, prinesejo dragocena spoznanja o njih samih ter o družbi in svetu, ki jih obdaja. Večkrat nagrajeni roman, ki je izšel v zbirki Odisej, odlikuje inteligenten, humoren in navdihujoč način pripovedovanja o prijateljstvu, strpnosti in pogumu.

Pod okriljem zbirke Odisej je izšla tudi knjigaV MORJU ZRNCESOLIameriške pisateljice litovskih koreninRute Sepetysin v odličnem prevoduAneUgrinović. Pretresljiv roman o krutosti vojne, človečnosti in pogumu tudi v najhujših življenjskih trenutkih temelji na resničnih dejstvih, ki jih je pisateljica temeljito raziskala. Zanj je poleg drugih nagrad prejela tudi prestižno nagrado Carnegie medal.

Ljubitelji knjig priljubljene norveške pisateljiceMarie Parr,ki jih je tudi med slovenskimi bralci čedalje več, se bodorazveselili njene noveknjigeGOLMANKA IN MORJE. Mlade bralce bodo znova osvojile napete pustolovščine knjižnih junakov, nebrzdan humor in slastne jezikovne vragolije. Knjigo, ki je izšla v zbirki Sinji galeb, je v slovenski jezik prevedelDarko Čuden, imenitne ilustracije so deloJureta Engelsbergerja.

Prisrčno vabljeni!

Alenka Veler

urednica za mladinsko in otroško leposlovje

____________________________________________________________________________________

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto: MKZ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!