Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Drugi večer novega festivala Prevodni Pranger bo v znamenju ruskega jezika

V ponedeljek se bo odvil drugi večer novega festivala – Prevodni Pranger, posvečenega prevodom svetovne književnosti in humanistike. Ta večer bo v znamenju ruskega jezika. Novembra bo na vrsti srbska, decembra pa francoska književnost.

Maribor,10. 10. 2019: Vponedeljekse bo odvil drugi večer novega festivala – Prevodni Pranger, posvečenega prevodom svetovne književnosti in humanistike. Ta večer bo v znamenju ruskega jezika. Novembra bo na vrsti srbska, decembra pa francoska književnost.Selektorica ruskega večera je urednica, prevajalka in kritičarkaJelka Ciglenečki. K pogovoru je povabila izkušeno rusistko in prevajalkoAndrejo Kalc, s katero bosta s pomočjo primerov na projekciji osvetlili prevajalske orehe in rešitve, ki se jih je v slovenskem prevodu poslužila književna prevajalkadr. Urša Zabukovec.

Diskutirale bodo o satirični noveli Fjodorja M. DostojevskegaNespodobna anekdota(Študentska založba, 2007) ter o postapokaliptičnem romanu Tatjane TolstojMjausk(Društvo slovenskih pisateljev, Forum slovanskih kultur, 2016), za katerega je prevajalka leta 2017 prejela Sovretovo nagrado. K diskusiji pa je – kot je v navadi na Prangerjevih dogodkih – vabljeno tudi občinstvo. Dogodek bo zvočno posnet.Večer se bo odvil vponedeljek,14. oktobra, ob 19. uri v Lutkovnem gledališču v Mariboru. Vstopnice v višini 4 EUR oz. 3 EUR za študente ter upokojence so še na voljo na blagajni LGM. Brezposelni imajo vstop prost z dokazilom.

Organiziran je tudi brezplačen avtobusni prevoz iz Ljubljane in Celja. Zainteresirani se lahko zanj prijavijo natranslat@pranger.si.Več napranger.si.Festival je omogočila Mestna občina Maribor, pripravlja ga KUD Pranger s podporo partnerjev: Lutkovnega gledališča Maribor, Oddelka za prevodoslovje FF UM in Mariborske knjižnice.

--

Nina Medved

040 62 62 64

pr@pranger.si

www.pranger.si

www.facebook.com/events/3142293812454450

Foto: Ivo Kalc, Jože Suhadolnik, Jose Salvador Navarro

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!