Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SIMBIOZA GIBA 2019

Začenja se SIMBIOZA GIBA 2019

SIMBIOZA GIBA 2019

Začenja se SIMBIOZA GIBA 2019

V prihajajočem tednu bodo vse generacije po Sloveniji ponovno združene v gibanju in medgeneracijskem druženju!

Na šolskem igrišču OŠ Trzin se bo v ponedeljek, 14. oktobra ob 10. uri s pestrim programom začela akcija SIMBIOZA GIBA 2019, ki poteka pod sloganom Vse življenje se gibamo! Vseslovenska akcija na področju medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne aktivnosti – gibanja, katere pobudnik je Simbioza Genesis, socialno podjetje iz Ljubljane, bo ves teden, do 21. oktobra potekala na več kot 664 različnih lokacijah vsej Sloveniji. Vabimo vas, da se nam na otvoritvenem dogodku, na katerem bo skupaj gibalo in se družilo vsaj 250 udeležencev različnih generacij, pridružite tudi vi!

SIMBIOZA GIBA, ki poteka že šesto leto zapored, ponuja brezplačno priložnost vsem prebivalcem Slovenije, da spoznajo nove gibalne, rekreativne, športne aktivnosti v njihovem lokalnem okolju. Razpisanih je preko 644 različnih lokacij, ki ponujajo kar 2122 terminov različnih aktivnosti za vse generacije od -9 mesecev do 100+ let. V akcijo so se poleg osnovnih in srednjih šol, vrtcev vključili tudi zdravstveni domovi,

domovi za starejše občane, športne zveze in društva ter športni in vadbeni centri po vsej Sloveniji.

Letošnja akcija je presegla vse dosedanje rekorde glede ponudnikov lokacij za izvajanje brezplačnih športnih aktivnosti, kot tudi samega nabora aktivnosti. Pohod, medgeneracijska vadba, vadba na poligonu in športne igre so najpogosteje razpisane vadbe v vrtcih in osnovnih šolah. Izbor vadb na preostalih lokacijah pa obsega aktivnosti od balinanja, plavanja, vodne aerobike, nordijske hoje, joge, plesa, pikada, vadbe za nosečnice, vadbe za malčke, vadbe za zdravo hrbtenico, mini golf, aerobiko, zumbe, aikido, tenis, judo, karate, folklore, windsurf, sup, jadranje in pedolino. V tednu akcije bodo zdravstveni domovi izvajali teste hoje in svetovanje o primerni športni vadbi za posameznika. Po vsej Sloveniji se bo na slabih 200 lokacijah izvajala tudi jutranja telovadba 1000 gibov, ki jo bo izvajala Šola zdravja.

Lokacije v vašem kraju ali bližini lahko najdete s pomočjo interaktivnega zemljevida na tej povezavi https://www.simbioza.eu/sl/2019/. Na aktivnosti SIMBIOZA GIBA 2019 pa se lahko prijavite na tej povezavi https://www.simbioza.eu/giba/sl/2019/prijava ali telefonski številki: 040-336-311.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, projekt je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Partnerja projekta sta Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani (FŠ UL). Pridruženi partnerji so Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Šola zdravja.

Častna pokroviteljica akcije SIMBIOZA GIBA 2019, je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenija Klampfer, častni ambasador pa je radijski voditelj in športni navdušenec Uroš Bitenc.

Več o akcij SIMBIOZA GIBA 2019 si lahko preberete tudi na spletni strani: https://www.simbiozagiba.com/.

Simbioza Genesis, socialno podjetje

Ekipa SIMBIOZA GIBA

Foto: SIMBIOZA GIBA

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!