Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na otvoritev letošnje Kulturne ambasade Palestine s fotografsko razstavo: Semena palestinske prihodnosti

vljudno vas vabimo na otvoritev letošnje Kulturne ambasade Palestine s fotografsko razstavo Semena palestinske prihodnosti o življenju mladih v Palestini, ki bo v ponedeljek, 14. oktobra 2019, ob 18. uri v Galeriji Janez Boljka na Gornjem trgu 16 v Ljubljani.

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na otvoritev letošnjeKulturne ambasade Palestines fotografsko razstavoSemena palestinske prihodnostio življenju mladih v Palestini, ki bo vponedeljek,14. oktobra 2019, ob 18. uri v Galeriji Janez Boljka na Gornjem trgu 16 v Ljubljani.

Vstop prost.

Ponedeljek,14. 10. 2019, ob 18.00Galerija Janez Boljka, Gornji trg 16, Ljubljana

Kulturna ambasada Palestine:SEMENA PALESTINSKE PROHODNOSTI

Odprtje razstave

Kako mladi v Palestini dojemajo sami sebe? Kako živijo svoja življenja, o čem sanjajo in kaj si želijo za prihodnost; gre za umetniški projekt, mozaik slik in zgodb o tem, kako razumejo sami sebe ter kraj in čas, v katerem živijo, v risu osebne in kolektivne identitete. Razstava je zgodba o žalosti in jezi, o neverjetni vztrajnosti, odpornosti in upanju ter prizadevanju za spremembe.

Avtorja razstave stafotograf Bojan Brecelj, ki je pri projektu uporabil metodo samoportretne fotografije Selffish Studio, inantropologinja Barbara Vodopivec; vse fotografije so samoportreti. Fotografski studio je na ulice, pred fakultete, v mladinske centre, parke, kavarne… postavil fotograf, a ljudje so svoje portrete posneli sami. Ta način ljudem omogoča, da izrazijo sami sebe na ustvarjalen način, pri čimer niso zgolj udeleženci, ampak tudi soavtorji projekta.

Razstavo pripravljajo Gibanje za pravice Palestincev - organizator Kulturne ambasade Palestine, Društvo Humanitas - center za globalno učenje in sodelovanje, Proja - Zavod za uresničevanje dobrih idej ter dve palestinski organizaciji; Palestinian Vision ter Youth Without Borders.

Veseli nas vnovično sodelovanje z Gibanjem za pravice Palestincev, s katerim nas veže niz razstav, veseli smo živih, jasnih, edinstvenih podob ter besed iz sveta, katerega del ostajamo; umetnost nima meja.

Dobrodošli na Gornjem trgu 16!

Janoš Kern,direktor

Imago Sloveniae

Ustanova Imago SloveniaePodoba SlovenijeGornji trg 16, 1000 LjubljanaTel.:+386 1 241 66 00

E-mail:imago@siol.netwww.imagosloveniae.net

Foto: Imago Sloveniae

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!