Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo/opomnik: Koncertni cikel SiBRASS 2019, KONCERT III: ROG IN KLAVIR

KONCERTNI CIKEL SiBRASS 2019 bo občinstvu tudi v letošnjem letu postregel z izvedbami odličnih, mednarodno priznanih izvajalcev. Društvo SiBRASS že tretjič zapored prireja serijo petih koncertov klasične glasbe, s poudarkom na trobilnih instrumentih.

VABILO NA 3. KONCERT

Spoštovani,

želeli bi Vas spomniti na jutrišnji, 3. koncert koncertnega cikla SiBRASS 2019.

KONCERTNI CIKEL SiBRASS 2019bo občinstvu tudi v letošnjem letu postregel z izvedbami odličnih, mednarodno priznanih izvajalcev. Društvo SiBRASS že tretjič zapored prireja serijo petih koncertov klasične glasbe, s poudarkom na trobilnih instrumentih.

Jutri, 13. oktobra 2019, ob 11.00Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine

KONCERT III: ROG IN KLAVIR

Jože Rošer,rogTadej Horvat,klavir

Spored:Paul Abraham Dukas: VILLANELLERobert Schumann: ADAGIO IN ALLEGRO, op. 70Lojze Lebič: IN VOCE CORNU,petminiatur za rog soloProlog / Signal in eho / Harmonija / In voce cornu / EpilogPaul Hindemith: SONATA ZA ALTROG IN KLAVIRRuhig bewegt / Lebhaft / Sehr langsam / Das Posthorn (Zweigespräch),LebhaftJean Françaix: DIVERTIMENTO ZA ROG IN KLAVIRIntroduzione / Aria do cantabile / Canzonetta

HornistJože Rošerje z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu rednega profesorja Boštjana Lipovška. Magistrski študij je opravljal na Mozarteumu v Salzburgu v razredu profesorja Radovana Vlatkovića. Večkrat se je udeležil Tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev (TEMSIG), od koder je vsakič odnesel nagrado ali priznanje.Svojo prvo študentsko Prešernovo nagrado je prejel leta 2009 s trobilnim ansamblom Akademije za glasbo Brass AG, drugo pa leta 2010 s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije za izvedbo skladbe Concertino Larsa Erika Larssona.

PianistTadej Horvatje leta 2005 z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu zaslužne profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak, 2007 pa je zaključil specialistični študij klavirja v razredu profesorja Aleksandra Madžarja v Bernu. V času šolanja je obiskoval tudi pouk harmonike, orgel in solopetja. Za dosežene študijske uspehe je prejel Škerjančevo nagrado Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo (2005) ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani (2006).

Vstop prost.Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na recepciji Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, Ljubljana. Prevzem je možen vsak delavnik od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter eno uro pred koncertom.T:+386 1 24 10 800, E:info@filharmonija.si

VEČ O DOGODKU

Imago Sloveniae

Ustanova Imago SloveniaePodoba SlovenijeGornji trg 16, 1000 LjubljanaTel.:+386 1 241 66 00

E-mail:imago@siol.netwww.imagosloveniae.net

Foto: Imago Sloveniae

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!