Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Gasilec za en dan – Dan požarne varnosti v Europarku

Sirene tulijo in pogumni gasilci že hitijo na pomoč. Tudi letos, ko mineva 70 let delovanja Gasilske zveze Maribor in Gasilske brigade Maribor, bodo "pridrveli" v nakupovalno središče Europark Maribor in ga ponovno spremenili v poučno gasilsko prizorišče. V sklopu meseca požarne varnosti bodo v torek, 22. oktobra, prostovoljni gasilci Gasilske zveze Maribor v sodelovanju s poklicnimi gasilci Gasilske brigade Maribor poskrbeli za številne preventivne aktivnosti, namenjene ozaveščanju občanov glede požarne varnosti.

Gasilec za en dan – Dan požarne varnosti v Europarku

Sirene tulijo in pogumni gasilci že hitijo na pomoč. Tudi letos, ko mineva 70 let delovanja Gasilske zveze Maribor in Gasilske brigade Maribor, bodo "pridrveli" v nakupovalno središče Europark Maribor in ga ponovno spremenili v poučno gasilsko prizorišče. V sklopu meseca požarne varnosti bodo vtorek, 22. oktobra, prostovoljni gasilci Gasilske zveze Maribor v sodelovanju s poklicnimi gasilci Gasilske brigade Maribor poskrbeli za številne preventivne aktivnosti, namenjene ozaveščanju občanov glede požarne varnosti.

Pogumni junaki drvijo na pomoč

Gasilci, pogumni junaki, ki ob nesrečah vedno znova priskočijo na pomoč, se zavedajo pomembnosti ozaveščanja prebivalcev o požarni varnosti. Odgovorno požarno varnostno ravnanje je namreč dolžnost vsakega posameznika, saj lahko z ustreznimi ukrepi in pravilnim ravnanjem tudi sami preprečimo negativne posledice požara za okolje in ljudi. Zato bodo mariborski gasilci za obiskovalce Europarka v sklopu tradicionalnega dneva požarne varnosti priredili različne preventivne aktivnosti. Predstavili bodo osnove požarne varnosti, med katere spadajo uporaba gasilnika, poznavanje nevarnosti za nastanek požara, pomen evakuacije, pomen prostih intervencijskih površin in mnoge druge. Gasilsko delo pa vključuje tudi številne spretnosti, aktivnosti in prav posebno organizacijo, ki jo boste lahko spoznali iz prve roke. Za najmlajše bodo pripravili zanimive gasilske delavnice in razstavili gasilsko opremo ter vozila. Pogumnim gasilcem se bodo v Europarku Maribor pridružile še druge organizacije v sistemu zaščite in reševanja. Ker letos Gasilska zveza Maribor in Gasilska brigada Maribor praznujeta 70 let delovanja, so gasilci pripravili tudi posebne aktivnosti v neposredni bližini nakupovalnega središča Europark, na objektih stare mariborske kaznilnice. Mariborski gasilci bodo organizirali veliko gasilsko vajo, ki bo na ogled vsem. Sodelovalo bo več kot 100 pogumnih junakov s številnimi gasilskimi vozili in tehniko.

Gasilci pomagajo, rešujejo in varujejo, pri tem pa jim lahko pomagamo tudi mi. Če bi se radi naučili kako, vas v Europarku čaka poučen dan v prijetni družbi pogumnih junakov.

MAG. TJAŠA TONI SKUBIC

svetovalka

GSM:+386 40 512 880

Email:tjasa.toni-skubic@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

Foto: Bojan Mihalič

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!