Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Ureditev pravnega varstva imetnikov podrejenega dolga: v Banki Slovenije pred glasovanjem ponovno opozarjamo na sporna določila

v Banki Slovenije pozdravljamo namero Vlade RS po ureditvi pravnega varstva imetnikov podrejenega dolga, vendar trenutno predlagana rešitev tega ne omogoča.

Pozdravljeni,

v Banki Slovenije pozdravljamo namero Vlade RS po ureditvi pravnega varstva imetnikov podrejenega dolga, vendar trenutno predlagana rešitev tega ne omogoča. Zato pred glasovanjem v Državnem zboru RS o predlogu Zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank ponovno opozarjamo na nekatera njegova sporna določila, ki kršijo temeljna načela delovanja centralnih bank. Predlog zakona za Banko Slovenije predvideva ravnanje, ki bi bilo v nasprotju z veljavno slovensko zakonodajo in mednarodnim pravom. Po našem prepričanju takšen zakon pravnega varstva nekdanjim imetnikom kvalificiranih obveznosti ne zagotavlja. Ključne poudarke je na današnji izjavi za javnost podal Jurij Žitko, direktor pravne službe Banke Slovenije.

Celotno sporočilo je na voljo v priponki oziroma naspletnih stranehBanke Slovenije.

Lep pozdrav,BANKA SLOVENIJEEvrosistemOdnosi z javnostmiE-naslov:pr@bsi.siInternetni naslov:http://www.bsi.si

Foto: BANKA SLOVENIJE

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!