Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Velenje gostovalo v prijateljskem mestu Vienne

Predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline so se z lokalnimi ponudniki konec preteklega tedna udeležili sejma v prijateljskem mestu Vienne. Vabilo za sodelovanje smo prejeli ob 45-letnici pobratenja mest.

Velenje gostovalo v prijateljskem mestu Vienne

Velenje, 17.oktober 2019–Predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline so se z lokalnimi ponudniki konec preteklega tedna udeležili sejma v prijateljskem mestu Vienne. Vabilo za sodelovanje smo prejeli ob 45-letnici pobratenja mest.

Na sejmu v francoskem mestu Vienne, ki je potekal od petka, 11. oktobra, do nedelje, 13. oktobra, so se predstavili Čokoladnica Lucifer, Festival Velenje (s Piko Nogavičko), Lončarstvo Bahor, Plastika Skaza, SAŠA inkubator (inkubirani podjetji Blue Hill in Poezija lesa), Šaleška kraft pivovarna Skubeer brewing, Šili testenine in Turistična kmetija Karničnik; Zavod za turizem Šaleške doline pa je pripravil zanimivo predstavitev Velenja, Šaleške doline in Slovenije. V francoskem mestu je odmevala slovenska pesem, plesalo se je v ritmu polke, kar je ustvarilo prijetno vzdušje.

Ob 45-letnici sodelovanja med mestoma Velenje in Vienne so župan mesta Vienne Thierry Kovacs, predsednica Organizacije za mednarodno izmenjavo mesta Vienne Michele Laborel-Lacits, direktor Zavoda za turizem Šaleške doline Franci Lenart in predstavnik Počitniškega društva Kažipot Uroš Ivančič zasadili lipo prijateljstva v Auguste Perret parku.

Najpogostejše oblike sodelovanje med mestoma so izmenjave dijakov in različnih glasbenih skupin, s katerimi želimo nadaljevati tudi v prihodnje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ,univ. dipl. soc.Kabinet župana

T: 03 8961 700

Foto: MOV

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!