Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V Europarku lahko podarite staro "prvo pomoč"

Komplet za prvo pomoč je del obvezne opreme v vsakem vozilu, vendar ga moramo zaradi kratkega roka uporabe zamenjati vsakih pet let. Ste se kdaj spraševali, kaj storiti s "prvo pomočjo" s pretečenim rokom? Mariborski študenti medicine so poiskali način za bolj ekološko in smotrno uporabo. Zato bo v nakupovalnem središču Europark Maribor na vhodu 1, od petka, 18. oktobra, postavljen zabojnik za zbiranje kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe.

V Europarku lahko podarite staro "prvo pomoč"

Komplet za prvo pomoč je del obvezne opreme v vsakem vozilu, vendar ga moramo zaradi kratkega roka uporabe zamenjati vsakihpetlet. Ste se kdaj spraševali, kaj storiti s "prvo pomočjo" s pretečenim rokom? Mariborski študenti medicine so poiskali način za bolj ekološko in smotrno uporabo. Zato bo v nakupovalnem središču Europark Maribor na vhodu 1, od petka, 18. oktobra, postavljen zabojnik za zbiranje kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe.

Zbiranje kompletov s pretečenim rokom

Pripomočki prve pomoči so veljavnipetlet in jih moramo po preteku roka zamenjati z novimi. Društvo študentov medicine Maribor, ki organizira različne projekte za izobraževanje študentov in pomoč splošni javnosti, pri izobraževanjih uporablja tudi povoje, gaze, rute in folije. Sanitarni material uporabljajo na lutkah in zdravih posameznikih, zato ni potrebno, da so ti pripomočki sterilni. V sodelovanju z Europarkom Maribor so tako pripravili posebno akcijo zbiranja kompletov prve pomoči s pretečenim rokom. Obiskovalci nakupovalnega središča lahko stare komplete podarijo študentom medicine, ki jih bodo koristno uporabili in ko resnično več ne bodo uporabni, ekološko pravilno odložili.

Namesto da stare komplete prve pomoči odvržete v smeti, v Europarku pri vhodu 1 poiščite zabojnik in "prvo pomoč" podarite v koristen namen.

MAG. TJAŠA TONI SKUBIC

svetovalka

GSM:+386 40 512 880

Email:tjasa.toni-skubic@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

Foto: Bojan Mihalič

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!