Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Mala galerija Banke Slovenije: Vabilo na spremljevalni dogodek ob razstavi Šola za vse, 22. oktober 2019

v Mali galeriji Banke Slovenije smo 17. oktobra 2019 v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, ki praznuje 100-letnico delovanja, odprli že peto letošnjo razstavo z naslovom Šola za vse.

v Mali galeriji Banke Slovenije smo 17. oktobra 2019 v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, ki praznuje 100-letnico delovanja, odprli že peto letošnjo razstavo z naslovom Šola za vse. Predstavljeno je delo skupin študentk, študentov in mentorjev ljubljanske Fakultete za arhitekturo in društva Streha za vse v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Skupine v sodelovanju s humanitarnimi organizacijami načrtujejo in gradijo šole in druge družbene ustanove v revnih državah. Na ta način pripomorejo k uresničevanju Ciljev trajnostnega razvoja Organizacije Združenih narodov, kot so dostop vseh otrok sveta do varnega doma, izobrazbe in zdravstvene oskrbe.

Ob razstavivasvljudno vabimo na večer afriškega filma v prostore Male galerije vtorek, 22. oktobra 2019, ob 18. uri. Temo bo predstaviladr. Melita Zajc, filmska in medijska teoretičarka in naša najboljša poznavalka afriške kinematografije. Predstavitev bodo spremljali odlomki iz filmaTalking about trees (Pogovor o drevesih) režiserke Anais Clanet.

Razstava bo odprta do 11. novembra 2019, ogledate si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Vabljeni!

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!