Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

GEFCO in ArtiShock zagnala aplikacijo za uporabo obogatene resničnosti za povečanje produktivnosti dobavne verige

GEFCO, vodilni v kompleksnih rešitvah dobavne verige, je s partnerskim sodelovanjem s podjetjem ArtiShock razvil novo inovativno aplikacijo za obogateno resničnost (AR).

GEFCO in ArtiShock zagnala aplikacijo za uporabo obogatene resničnosti za povečanje produktivnosti dobavne verige

GEFCO, vodilni v kompleksnih rešitvah dobavne verige, je s partnerskim sodelovanjem s podjetjem ArtiShock razvil novo inovativno aplikacijo za obogateno resničnost (AR).

Novo rešitev, ki jo bodo imenovali GEFO Enterprise AR, bo oddelek GEFCA za posredovanje tovora uporabil za izboljšanje nadzora kakovosti in povečanje produktivnosti v postopku pakiranja v hladilnici, kjer sta natančnost in učinkovitost najpomembnejša.

Aplikacija GEFCO Enterprise AR se uporablja prek Microsoft HoloLens očal in omogoča zaposlenim v skladišču interakcijo s prostorskimi digitalnimi informacijami kot so priročniki za uporabo in delovni protokoli. Aplikacija je zasnovana po meri za izboljšanje nadzora kakovosti in prihranka vitalnega časa v postopku pakiranja, zlasti za kritična zdravila.

Aplikacijo so razvili v manj kot letu dni z dolgoletnim partnerjem, podjetjem ArtiShockom, ki ponuja celovito rešitev obogatene resničnosti, s sedežem na Nizozemskem. Na strani GEFCA je projekt vodil Omar van Geest, direktor razvoja logistike. Ideja izvira iz GEFCO-ove Tovarne inovacij, notranjega inkubatorja Skupine, ki prepoznava in uresničuje inovativne ideje, ki jih je mogočespremeniti v rešitve za podporo rasti podjetja.

GEFCO Enterprise AR aplikacijo so že pilotno preizkusili v skladišču Gipcos Schiphol, kjer se je pri nekaterih scenarijih povečala produktivnost za 50 % in prinesla številne posredne koristi, vključno s skrajšanjem časa usposabljanja zaposlenih.

Po zaključeni fazi „Dokazilo o konceptu“ v pilotski študiji, bo GEFCO inovativno rešitev predstavil svoji svetovni mreži in poslovnih linijah, da bi tudi v prihodnje raziskali dodatno uporabo tehnologije za podporo učinkovitosti in kakovosti za svoje stranke v vseh panogah, zlasti v avtomobilski industriji.

Karin van den Brekel, globalni vodja znanosti o življenju in zdravstveni negi v Skupini GEFCO je povedala: "Postopek pakiranja je za oddelke za posredovanje tovora v GEFCU nujno potreben, še posebej za kritična zdravila, ki jih v imenu naših strank po zraku distribuiramo po vsem svetu. Takšen tovor zahteva posebno embalažo z navodili, ki jih je treba dosledno upoštevati, da se ohrani celovitost izdelka. GEFCO Enterprise AR bo pripomogla k večji produktivnosti tega procesa, zmanjševanju napak in izboljšanju naših izobraževalnih procesov. Veselimo se, da bomo raziskovali uporabnost izdelka in nadaljevali močne odnose z Artishockom." Cristian Vorstius Kruijff, Generalni direktor podjetja ArtiShock:“Obogatena resničnost spreminja odnos do našega okolja in načina oblikovanja našega poklicnega življenja. Pomen prostorskega programiranja je mogočeprimerjati z vzponom uporabe pametnega telefona, postopoma bo vstopil v življenja vseh nas in v 5 do 10 letih postal trgovski izdelek. Do takrat imajo organizacije možnost, da izkoristijo svoj potencial in ohranijo prednost pred konkurenco. Partnerski projekt s Skupino GEFCO prikazuje, kako realno je pričakovati in dejansko doseči pozitivno donosnost naložbe pri vlaganju v obogateno resničnost. Finančne koristi je mogočeizračunati neposredno in enostavno, kot so povečanje produktivnosti in izboljšanje kakovosti. Posredno obstajajo prednosti kot sta povečanje zadovoljstva zaposlenih in sposobnost hitrega usposabljanja novih kadrov." O SKUPINI GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju multimodalnih rešitev za dobavne verige. Močna in izkušena ekipa 15.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje pametne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2018 ustvarila 4.6 milijarde EUR prihodkov.www.gefco.net

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop SPEM Komunikacije za GEFCO T:02 228 44 34; M: 041 737 087 tomaz.ritlop@spem.si

Mag. Vasja Košuta GEFCO, sales and markering manager Suspendisse lectus T:05 66 38 781; M:051 62 14 04 vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian GEFCO, M&C Coordinator Central Europe - Balkans - Middle East T:+40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17 olena.slobodyan@gefco.net

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!