Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Odziv Pošte Slovenije na napoved stavke SPD

Pošta Slovenije je danes, 25. 10. 2019, prejela Sklep o začetku stavke s strani Sindikata poštnih delavcev (v nadaljevanju SPD), ki je eden izmed dveh reprezentativnih sindikatov Pošte Slovenije. Stavko napovedujejo 11. 11. 2019. Pošta Slovenije bo s SPD poskušala zbližati stališča in skleniti sporazum, da do stavke ne bi prišlo.

Odziv Pošte Slovenije na napoved stavke SPD

Maribor, 25.oktober 2019– Pošta Slovenije je danes,25. 10. 2019, prejela Sklep o začetku stavke s strani Sindikata poštnih delavcev (v nadaljevanju SPD), ki je eden izmed dveh reprezentativnih sindikatov Pošte Slovenije. Stavko napovedujejo11. 11. 2019. Pošta Slovenije bo s SPD poskušala zbližati stališča in skleniti sporazum, da do stavke ne bi prišlo.

Socialni dialog v Pošti Slovenija je stalna oblika sodelovanja delodajalca in socialnih partnerjev. Tako je bil 18. februarja letos sklenjen dvoletni Dogovor o stavkovnih zahtevah (Dogovor), s katerim je bilo med drugim dogovorjeno, da v primeru spoštovanja Dogovora s strani delodajalca, reprezentativna sindikata v letu 2019 in 2020 ne bosta postavljala dodatnih zahtev iz področij, ki jih ureja Dogovor.

Pošta Slovenije nobene zaveze iz Dogovora ni pustila odprte. Večina zavez je že realiziranih ali so v izvajanju, nekatere pa se bodo (zaradi zato potrebnega časa) izvajale dlje, s čimer sta se strinjala oba sindikata, tudi SPD. Vrednost vseh sprejetih zavez v Dogovoru znaša 17 mio. evrov.

Pošta Slovenije bo še naprej vlagala vse napore v izvrševanje sprejetega Dogovora. Prepričani so namreč, da je februarja podpisan Dogovor dober, saj ustrezno ureja številne izboljšave s področja ekonomskih in socialnih pravic zaposlenih.

Pošta Slovenije

Služba korporativnega komuniciranja

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!