Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BELETRINA - BELETRININ NOVEMBRSKI NOVIČNIK

Beletrina je s svojo stojnico na Frankfurtskem knjižnem sejmu uspešno zastopala številne avtorje knjig, ki bodo pri uglednih založbah izšle v prihodnjih letih.

Svet se odpira tistim, ki berejo.

Vstopi

"Vnaprej opozarjam, da botonespodobna zgodba. Berete jo na lastno odgovornost. Bolje, da staršem ne govorite, da ste jo pre­brali. Doma jo berite ponoči pod "kovtrom" z baterijo, tako kot smo mi nekoč, v davnih časih, "pod kovtrom" brali Vinetouja. V šoli jo berite pod klopjo, tako da jo držite na kolenih. Vendar je za takšno branje potrebne dosti spretnosti in dobri refleksi." Mate Dolenc,Kako dolg je čas

Pred Slovenskim knjižnim sejmom še osem knjižnih novosti

Beletrina je s svojo stojnico naFrankfurtskem knjižnem sejmuuspešno zastopala številne avtorje knjig, ki bodo pri uglednih založbah izšle v prihodnjih letih. Pripravljamo pa se že na knjižni dogodek leta pri nas.Tik predSlovenskim knjižnim sejmombodo iz tiska prišle težko pričakovane knjižne novosti:Tone Partljičnas bo obogatil z avtobiografskim romanomPesnica,Svetlana Makarovič,Matej ŠurcinKotiknas bodo pretresli z (avto)biografskoLuciferko, izšel bo prevodZbranih pesmivrhunskega pesnikaPaula Celanain roman priljubljene finsko-estonske pisateljiceSofki OksanenStalinove krave. Dve knjigi slovenskih velikanov namenjamo mladim in večno mladostnim: izvrstna zgodba o odraščanju deklice Mahajanice v mlado dekleMahajanaNikaGrafenauerjater kopenske in morske zgodbe v antologiji pravljične resničnostiKako dolg je časMateta Dolenca. Težko pričakujemo monumentalno knjigoSvetlane SlapšakVolna in telo,veselimo pa se tudi knjigeObserving Walls: 1989-2019, ki je nastala v sklopu projektaObserving Walls/Izza zidov.

Aleš Šteger, programski direktor in Aleš Vesel, vodja trženja pred Frankfurtskim sejmom.

Sodelujte na natečaju AirBeletrine ... UrednicaValentina Plahuta Simčičrazpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je21.november 2019. Zmagovalec bo znan13. decembra 2019, ko sesrečamo na razglasitviv Beletrinini knjigarni na Novem trgu 2 v Ljubljani na prireditvi ob desetletnici knjigarne. Glavna nagrada je300 evrovinobjavana portalu AirBeletrina. Žirija se lahko odloči še kakšno zgodbo nagraditi z objavo.Več...

Beletrinini trubadurji s knjigami in e-knjigami po slovenskih srednjih šolah

Beletrina vsako leto s svojimi avtorji obišče slovenske srednje šole, letos s knjižnimi novostmi navdušujemo Koper, Velenje, Ljubljano, Ptuj, Celje in Maribor.Oktobra smo gostovali na Gimnaziji v Velenju, kjer soZlatka Čordića, protagonista knjigeJurija HudolinaO smehu Zlatka Čordićagimnazijci navdušeno sprejeli, tudi sami pa sopripravili čudovit spremljevalni program. Na desni fotografiji soprofesoricaAlenka Šalej, izvršna direktorica BeletrineAlma Čaušević, komikSašo Starein gimnazijca glasbenikaAnja VodošekinBlaž Planinšekv družbiZlatka Čordića.

V novembru vas vabimo na številne dogodke z avtorji:

19. 11. 2019, ob 18. uri,Slovensko književnosredišče na trgu Oberdan vTrstu:Ob izidu Andrićevih novel Na sončni strani se bodo o mestu Andrića med nami pogovarjali strokovnjaki Marija Mitrović, Vesna Mikolič, Zvonko Kovač,Sanja Roić in Miroslav Košuta 27. 11., ob 19.uri v Muzikafeju na Ptuju: Huda pokušnja! Na slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljanipripravljamo: 29. 11., ob 14.uri: Pisateljski oder: Pogovor Jurija Hudolina in ZlatkaČordića 29. 11. 2019ob 20. uri, Linhartova dvorana: Mate Dolenc ob filmu Mihe Čelaka predstavi svojo novo knjigo Kako dolg je čas 30. 11. ob 20. uri, Kosovelova dvorana: Pogovor s Stefanom Hertmansom moderira Staša Pavlović 28. 11. ob 18. uri, Debatna kavarna: Pogovor o mejah v Berlinu, Gorizi-Novi Gorici in Sarajevo in o mejah med nami: dr. Kaja Širok,Ervin Hladnik Milharčič inBoštjan Videmšek. 1. 12.ob 14. uri,Pisateljski oder: Pogovor sSlavkom Preglom in Tonetom Partljičem moderira dr. Ignacija Fridl.

Na Martinovo,11. 11. ob 11. uri z Mestno knjižnico Ljubljanain Ljubljanskim mestnim prometom pripravljamo presenečenje. SpremljajteFB Mestne knjižnice Ljubljana... Do takrat pa naj vam popestrijoknjižne novosti, ki si jih lahkosposodite ali kupite tudi v obliki e-knjig naBiblosu.

Copyright © 2019 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane. Naš poštni naslov: Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia

Foto: Beletrina

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!