Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Gledališki koncert - ŽIV, ŽIV, ŽIV, UŽIVALICE!!!_5.11.2019

Torek, 5. november 2019, ob 19. uri, Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Gledališki koncert – premiera:

ŽIV, ŽIV, ŽIV, UŽIVALICE!!! Uživalček muzikalček za mladiče, otroke in odrasle

Torek, 5. november 2019, ob 19. uri, Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

V torek, 5. novembra 2019, ob 19. uri, vabimo v Veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica na premiero gledališkega koncerta Živ, živ, živ, uživalice!!!, ki je nastal na podlagi zbirke poezije Živ, živ, živalice! Vide Mokrin Pauer. Na odru bo odmevala njena poezija, obogatena z zvočno podobo mednarodno priznanega skladatelja Bojana Glavine v izvedbi večkrat nagrajenega Mladinskega pevskega zbora OŠ Frana Erjavca Nova Gorica z zborovodkinjo Mileno Prinčič. Dogodek v režiji Kristine Mihelj bosta zaokrožila dijaka gledališke gimnazije, Dana Gulobič Grižančič in Luka Seražin, ki bosta z besedami pesnice povezala glasbene točke zbora. Vstopnina 10 € in 8 €, vabljeni!

Živ, živ, živ, uživalice!!! je doživetje s poudarkom na veselem, sočnem in samozavestnem okušanju sveta, z razumevanjem, da ima vsaka perspektiva (ptičja, žabja, kačja, kobiličina, ...) svoj pogled na svet, ki je prav enako pravi in svet. Ta gledališki koncert je nastal na podlagi zbirke poezije Živ, živ, živalice! Novogoriške pesnice in pisateljice Vide Mokrin Pauer, v kateri prvoosebno vstopamo v živalski svet, kjer živali delijo svojo zgodbo brezsramno in samozavestno. Poezija iz zbirke Živ, živ, živalice! je zgrajena na zvočnosti in več-pomenskosti besed, njen slog zaznamujeta čutnost in igrivost, v vsebini pa se odraža zavest o povezavi ljudi z vsemi elementi vesolja.

Poezija, obogatena z zvočno podobo mednarodno priznanega skladatelja Bojana Glavine in v izvedbi večkrat nagrajenega Mladinskega pevskega zbora OŠ Frana Erjavca Nova Gorica z zborovodkinjo Mileno Prinčič, nas bo popeljala v svet humorja in izurila naš pogled v mojstrstvu menjavanja zornih kotov. Dogodek v režiji Kristine Mihelj bosta zaokrožila dijaka gledališke gimnazije, ki bosta z besedami pesnice povezala glasbene točke zbora in jih na ta način umestila v širši kontekst.

Muzikalček uživalček, ki ga pojejo otroci od 6. razreda naprej, je primeren tudi za starejše, še starejše in najstarejše, saj besedilo odkriva skrite pomene tudi odraslim, poleg tega pa nas spomni na tako potrebno otroško veselje do življenja. Vabljeni na premiero nepozabne zvočno gledališke avanture!

Ustvarjalci in nastopajoči:

Vida Mokrin Pauer, pesmi in scenarij, Bojan Glavina, uglasbitve pesmi, glasba za klavir in druge inštrumente, Kristina Mihelj, režija in koordinacija, Polona Kosec in Gordana Štucin, likovna podoba.

Nastopajo: Pevski zbor OŠ Frana Erjavca, Milena Prinčič, zborovodkinja, Andreja Konjedic, klavir, Dana Gulobič Grižančič in Luka Seražin, dijaka gledališke gimnazije Nova Gorica.

Koprodukcija: Kulturni dom Nova Gorica.

Projekt sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

Barbara Poša Belingar

odnosi z javnostmi / koordinator in organizator kulturnih programov

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

E:pr@kulturnidom-ng.si| W:www.kulturnidom-ng.si

T: +3865 335 40 13| M:+386 41 775 089

Foto: KDNG

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!