Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Taborniki in skavti iz cele Evrope se izobražujejo v Kranjski Gori

Zveza tabornikov Slovenije in Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, dve izmed največjih in najbolj dejavnih mladinskih organizacij pri nas, sta združili moči in v Slovenijo pripeljali dogodek mednarodne razsežnosti – The Academy. Tako se bodo skavtski vodje iz celotne Evrope prvi teden v novembru družili in izobraževali v Kranjski Gori.

Taborniki in skavtiiz cele Evrope se izobražujejov Kranjski Gori

Kranjska Gora,30. 10. 2019– Zveza tabornikov Slovenije in Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, dve izmed največjih in najbolj dejavnih mladinskih organizacij pri nas, sta združili moči in v Slovenijo pripeljali dogodek mednarodne razsežnosti – The Academy. Tako se bodo skavtski vodje iz celotne Evrope prvi teden v novembru družili in izobraževali v Kranjski Gori.

The Academy je evropski mednarodni izobraževalni dogodek, ki vsako leto poteka v drugi državi. Organizirata ga krovni svetovni skavtski organizaciji WOSM (Svetovna organizacija skavtskega gibanja) in WAGGGS (Svetovno združenje skavtinj) v sodelovanju z nacionalnima organizacijama države gostiteljice. Tukaj se več kot 220 mladih iz 48 držav izobražuje, nadgrajuje svoje vodstvene sposobnosti in izmenjuje primere dobre prakse iz svojega okolja. Tako za tabornike kot za skavte gostiteljstvo takega dogodka pomeni veliko čast in potrditev kakovostnega dela ter hkrati velik izziv, vse pa temelji na prostovoljskem delu mlade ekipe.

Letos The Academy potekav Kranjski Gori od 2. do 7. novembrapod geslom Look Wide oz.Glej širše, kot smo to prevedli v slovenščino.Že naš skupni ustanovitelj Lord Baden-Powell nas je pozval, naj gledamo daleč in izven okvirjev. In točno to mladi z ruticami okrog vratu počnemo vsak dan – širimo svoje znanje in dojemanje sveta, borimo se za boljši jutri in lepši svet, vse to pa prenašamo tudi na mlajše generacije. Člani naših organizacij znajo gledati širše in sprejemati drugačnost, predvsem pa iz malo naredijo ogromno.V Sloveniji in zlasti med mladimi interes za taborništvo in skavtstvo v zadnjih letih vse bolj raste, zato vabljeni, da informacije delite s svojim občinstvom.

Več informacij najdete naspletni strani dogodka,Facebook stranidogodka, sproti se bomo javljali tudi preko svojih kanalov (taborniki,skavti).

Za dodatna vprašanja o dogodku smo vam vedno na voljo!

Kontakt:

Tinkara Ošlovnik, tabornica, odgovorna za stike z javnostmi070 624 166,tinkara.oslovnik@taborniki.si

Katja Černelič, skavtinja, odgovorna za stike z javnostmi070 716 099,katja.cernelic@skavt.net

Zala Šmid, načelnica Zveze tabornikov Slovenije za odnose z javnostmi040 662 122,zala.smid@taborniki.si,www.taborniki.si

Gašper Govekar,Poverjenik za odnose z javnostmi Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov040 815 751,gasper.govekar@skavt.net,www.skavti.si

Foto: TZS

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!