Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

NEPOZABEN POČITNIŠKI DAN V LIPICI: OTROCI SO REZALI BUČE, PREGNALI DUHA STRAŠNEGA MALKOZBEGA IN PRIKLICALI SONCE

Kobilarna Lipica je danes znova pritegnila družine z otroki s pestrim počitniškim dogajanjem med več kot 300 belimi lipicanci. Najmlajše obiskovalce je navdušil družinski jesenski festival Začarana Lipica. Popeljal jih je na delavnice izrezovanja buč in poslikave obrazov, obenem pa jim je predstavil zgodbo o začarani Lipici iz davnega leta 1559.

NEPOZABEN POČITNIŠKI DAN V LIPICI: OTROCI SO REZALI BUČE, PREGNALI DUHA STRAŠNEGA MALKOZBEGA IN PRIKLICALI SONCE

Kobilarna Lipica je danes znova pritegnila družine z otroki s pestrim počitniškim dogajanjem med več kot 300 belimi lipicanci. Najmlajše obiskovalce je navdušil družinski jesenski festivalZačarana Lipica.Popeljal jih je na delavnice izrezovanja buč in poslikave obrazov, obenem pa jim je predstavil zgodbo o začarani Lipici iz davnega leta 1559.

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica so tako danes znova preživeli nepozaben dan na družinskem jesenskem festivalu, ki je bil posvečen "začarani Lipici" in zgodbi o strašnem Malkozbegu, turškem vojskovodji, ki je leta 1559 vstopil na lipiško posestvo.

Za en dan so se vrnili v čas, preden je Lipica postala dom belih lipicancev. Pridružili so se kreativnim delavnicam, izrezovali bučev družbi 3D mojstra, se zabavali med poslikavo obrazov in spoznavali ponije. Tako so pregnali jesen in se prepustili sproščenim počitniškim doživetjem.

V mraku se je začel lov na zaklad, nato pa so se obiskovalci zbrali ob ognju in se okrepčali z jesenskimi dobrotami začarane Lipice. Eno najlepših doživetij je bil nastop lipicancev v predstaviZgodba o Lipici, medtem ko je najmlajše navdušil tudi stik z belimi lipicanci na pašnikih.

Sproščena jesenska doživetja vabijo v Lipico tudi v prihodnjih dneh. Poleg voženj s kočijo, stika s poniji in sprehodov po edinstvenem posestvu, ki se je že odelo v jesenske barve, si lahko obiskovalci vsako soboto ob 11. uri ogledajo uradni trening z lipicanci in doživijo lepoto belih lipicancev v dragocenih trenutkih šolanja, ko se spletajo vezi zaupanja med njimi in njihovimi jahači.

Dogajanje družinskega jesenskega festivala Začarana Lipica:http://bit.ly/2VTKTLe

Foto: Kobilarna Lipica, Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728 | E:pr@lipica.org| W:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica, Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!