Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

EZTS GO: vabilo na otvoritev rekreacijskega parka v Vrtojbi – projekt Isonzo-Soča / GECT GO: invito all'inaugurazione dell'area ricreativa a Vrtojba - progetto Isonzo-Soča / 7.11.2019 (h15)

Posredujemo vabilo Evropskega združenja za teritorialni razvoj EZTS Go, na odprtje prvega dokončanega sklopa v okviru projekta Isonzo-Soča: Rekreacijskega parka v Vrtojbi, ki bo v četrtek, 7. novembra 2019, ob 15. uri.

Spoštovani!

Posredujemo vabilo Evropskega združenja za teritorialni razvoj EZTS Go, naodprtje prvega dokončanega sklopa v okviru projekta Isonzo-Soča: Rekreacijskega parka v Vrtojbi, ki bo v četrtek, 7. novembra 2019, ob 15. uri.

Novo nastajajočirekreacijski park na robu gozda pod Sv. Otom v Vrtojbi (Opekarniška cesta 18) je v tej prvi fazipridobilpostajališče za avtodome(PZA Vrtojba). PZA Vrtojba ima tako8 urejenih parkirnih mest opremljenih z elektriko in oskrbovalnim stebričkom za oskrbo s svežo vodo. Dodan je tudi stebriček za izpraznitev in izpiranje wc kasete ter urejen prostor za izpust odpadne vode. Gostom so na voljo mize klopi in brezplačen wifi.

Spomnimo:

18. marca 2019sta takratna direktorica EZTS GO Sandra Sodini in izbrani izvajalec Erik Sever s. p. v partnerstvu z Zoranom Batističem s. p. podpisala pogodbo o izvedbi del prvega sklopa javnega naročila"Infrastrukturna dela za rekreacijski park v Vrtojbi”v okviru evropskega projekta Isonzo-Soča, ki se financira iz Programa Interreg V-A Slovenija-Italija 2014–2020.Šlo jeza prvo pogodbo po zaključku kompleksnega postopka, v katerem je italijanska pravna osebaprvičobjavila javni razpis v Sloveniji z uporabo slovenskih predpisov o javnih naročilih.

V okviru delje bilo zgrajeno parkirišča za avtodome na površini 1.255 m2s servisno ploščadjo, urejeno je bilo odvodnjavanje dostopne poti in zgrajen priključek na javni vodovodter kanalizacijo, nizko napetostni priključek kampa ter odvodnjavanje utrjenih površin kampa ter zalednih vod. Vso projektno dokumentacijo in zemljiščaje že predhodno priskrbela Občina Šempeter - Vrtojba.Občina namerava v nadaljevanju z lastnimi sredstvi izvesti še dodatne naložbe, kot so ureditev površin za turistični kamp in večnamenski objekt. Vsa zemljišča, kjer je predvidena gradnja, pa so že v občinski lasti.

Prvi "test" je novi PZA prestal oktobra, ko je občino Šempeter - Vrtojba obiskala 30. Caravanova karavana. Okoli 85 udeležencev, ki so k nam prišli z 38 avtodomi,se je podalo po občini, kjer so si ogledali turistične znamenitosti in okušali domačo kulinariko. Lokacijo PZAja so ocenili kot odlično: je na mirni lokaciji blizu avtoceste, nedaleč od postajališča se nahaja večji nakupovalni center, do centrovVrtojbe in Šempetrapa je krajši sprehod.

Mateja Poljšak FurlanZunanja sodelavka za odnose z javnostmiObčina Šempeter-VrtojbaTrg Ivana Roba 3aSI 5290 Šempeter pri GoriciM:031 88 66 92W:www.sempeter-vrtojba.si

Foto: Občina Šempeter-Vrtojba

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!