Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Teden slovenske književnosti na Dunaju

4.-10. november 2019, knjižni sejem in številne druge lokacije na Dunaju

Teden slovenske književnosti na Dunaju

4.-10.november 2019, knjižni sejem in številne druge lokacije na Dunaju

Z otvoritvijo razstave slovenske ilustracije v osrednji mestni knjižnici se je včeraj na Dunaju začel Teden slovenske književnosti 2019, ki bo trajal do vključno nedelje, 10. novembra. Teden bo potekal v času, ko se na Dunaju odvija mednarodni knjižni sejem Buch Wien (6. do 10. november), na katerem JAK že tretje leto zapored slovensko knjižno ustvarjalnost predstavlja na nacionalni stojnici . Zvrstilo se bo deset dogodkov z avtoricami in avtorji:Mojco Kumerdej, Dragom Jančarjem, Mirtom Komelom, Alešem Štegrom, Žigo X Gombačem, Davidom Krančanom in Anjo Štefan.

Več o programu si preberitetukaj.

Mednarodni simpozij "Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu"

6. in 7.november 2019,Moderna galerija, Ljubljana

Ljubljanska Moderna galerija bo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS, Goethe Institutom Ljubljana in Muzeji in galerijami mesta Ljubljane gostila mednarodni simpozij "Umetnost in njene institucije v boju proti populizmu", na katerem bodo sodelovali muzejski direktorji, kustosi in drugi akterji v polju moderne in sodobne umetnosti. Simpozij je del aktivnosti JAK v sklopu priprav na projekt "Slovenija – častna gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu leta 2022", saj naj bi pripomogel k mednarodnemu povezovanju kustosov z namenom nastanka zanimivih razstavnih sodelovanj in izmenjav v letu 2022.

Več o simpoziju lahko preberetetukaj.

Srečanje mreže Traduki in literarnih hiš iz nemškega govornega prostora v Ljubljani

11.-13. november, Ljubljana

Med 11. in 13. novembrom se bosta na povabilo Javne agencije za knjigo RS v Ljubljani zgodili dve mednarodnisrečanji: redno polletnosrečanje mreže Traduki, ki letos tako kot JAK obeležuje 10-letnico obstoja insrečanje Literarnih hiš iz nemškega prostora in širše, ki bo potekalo na Vodnikovi domačiji v Šiški. Literarne hiše bodo v sklopu internih in deloma javnih debat premlevale nove koncepte nagovarjanja občinstva z literaturo.

Več osrečanjih in celoten seznam udeležencev si lahko ogledatetukaj.

Spremljajte nas tudi naFacebooku.

Javna agencija za knjigo RS Metelkova ulica 2b 1000 Ljubljana

Foto: JAK

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!