Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

November, mesec odlične kulinarike in vinskih zgodb

V Ljubljani se bosta v novembru odvili dve pomembni vinsko-kulinarični zgodbi, ki se bosta tradicionalno odvijali na ulicah in trgih stare Ljubljane in v Cankarjevem domu, to sta Ljubljanska vinska pot (9. november) in Slovenski festival vin (14. in 15. november).

November, mesec odlične kulinarike in vinskih zgodb

V Ljubljani se bosta v novembru odvili dve pomembni vinsko-kulinarični zgodbi, ki se bosta tradicionalno odvijali na ulicah in trgih stare Ljubljane in v Cankarjevem domu,tostaLjubljanska vinska pot(9. november)inSlovenski festival vin(14. in 15. november).

Ljubljanska vinska pot – Martinovanje

Spet se bliža najlepši čas v letu, ko se mošt spremeni v vino in na ulicah starega mestnega jedra najlepše prestolnice na svetu prevlada veselje, žlahtna kapljica, okusi domačekulinarike in vsa vina Slovenije!

Pridružite se pravemu vinskemu doživetju, kjer se vsako leto predstaviveč kot 90 vinarjeviz vseh slovenskih vinorodnih dežel in številni kulinariki.

Ob tej priložnosti se bo na prireditvi lahko okušalo medveč kot 450različnimi vinskimi vzorci, z obiskom pa bo dogodek počastila tudiVinska kraljica Slovenije.

Več o dogajanju in sodelujočih na spletni straniLjubljanske vinske poti,FacebookinInstragramprofilu.

22. Slovenski festival vin

Okusite žlahten utrip Slovenije na že22. Slovenski festival vin, ki bo14. in 15. novembra potekal v Cankarjevem domu,kjer je zgodba festivala vzcvetela in dozorela.

Na 22. Slovenskem festivalu vin bo sodelujočihveč kot 150 domačih in tujih vinarjev (iz Francije, Makedonije, Italije,Avstrije, Hrvaškein Španije)na voljo za okušanje pa bo karveč kot 500 različnih vinskih vzorcev.

Glavni cilj Slovenskega festivala vin še vedno ostaja promocija domačih vin, tako pri ljubiteljih žlahtne kapljice, kot tudi pri strokovni javnosti.

Festival pa se bo letos okrepil še nakulinaričnem področju, tako, da bo dogodek prava vinsko-kulinarična fantazija.

Tudi veganska kulinarika!

Letos bo Slovenski festival vin naredil nov korak naprej in s sabo vzel tudi izkušene veganske kulinarike izKuche, eno izmed trenutno najboljših veganskih restvracij v Evropi.

ZNANI SO ZMAGOVALCI NAJBOLJE OCENJENIH VIN V SKLOPU

22. SLOVENSKEGA FESTIVALA VIN

V soboto, 26. oktobra je v Cankarjevem domu potekalo strokovno ocenjevanje vinskih vzorcev sodelujočih vinarjev že22. Slovenskega festivala vin.

Sedemčlanska strokovna komisijaje po 100-točkovni metodi ocenila skupaj 119 vinskih vzorcev. Po posameznih kategorijah je v ocenjevanju sodelovalo 13 belih penečih vin, 6 rose pečenih vin, 58 belih mirnih vin in 36 rdečih mirnih vin.

5. novembra so bili v Kuchi razglašeni zmagovalci in sicer trije iz vsake kategorije:

PENEČA VINA -BELA:

MESTO: Istenič d.o.o. - PRESTIGE EXTRA BRUT 2013MESTO: Radgonske gorice - ZLATA RADGONSKA PENINA SELECTION BRUTMESTO: Radgonske gorice - ZLATA RADGONSKA PENINA, SUHO

PENEČA VINA – ROSE:

MESTO: Istenič d.o.o. - GOURMET ROSE BRUT 2015MESTO: Vino Kozinc - JOKER ZARAMETO: Radgosnke gorice - ZLATA RADGONSKA PENINA ROSE, SUHO

BELA MIRNA VINA:

MESTO: Marjan Jelenič – Vina Jelenič: CHARDONNAYMESTO: Vina Joannes, Boštjan Protner - RENSKI RIZLINGMESTO: Vipava 1894 d.o.o. - CHARDONNAY LANTHIERI

RDEČA VINA:

MESTO: Ferjančič - FINO RDEČEMESTO: Moro - MORO MARGHERITAMESTO: Posestvo Štokelj - PLANTA RDEČA

Okušanje zmagovalnih že naslednji teden!

V sklopu že 22. Slovenskega festivala vin bosta v četrtek (predavalnica M1, 18:30-19:30) inpetek(predavalnica M1, 17:00-18:00) na programu dvevrhunski delavnici-Najbolje ocenjena vina 22. Slovenskega festivala vin, pod vodstvom slovenske strokovnjakinje,prof. dr. Tatjane Košmerlinsomeljejskega podprvaka Valentina Bufolina.

V okviru vodene degustacije boste lahko spoznavali in okušali najbolje ocenjena vina letošnjega festivalskega ocenjevanja.

Obsežno število festivalskih vin se je pred komisijo odlično izkazalo in sedaj ja čas, da se predstavijo tudi široki javnosti.

Več o dogajanju in sodelujočih na spletni straniSlovenskega festivala vin,FacebookinInstragramprofilu.

Vstopnice na voljo preko prodajeEventim.

Obe prireditvi stadel programaGourmet Ljubljana.

EkipaProevent– organizator Slovenskega festivala vin

Foto: Proevent

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!