Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ZGODBE, KI SPREMINJAJO mednarodna konferenca o socialni ekonomiji

Vabimo vas, da prisluhnete zgodbam socialne ekonomije, ki spreminja nas, naša družbena ter naravna okolja in postanete del skupnosti in aktivni soustvarjalci razvoja socialne ekonomije v Podravju in Sloveniji.

ZGODBE, KI SPREMINJAJOmednarodna konferenca o socialni ekonomijiDominikanski samostan Ptuj,20. 11. 2019

Vabimo vas, da prisluhnete zgodbam socialne ekonomije, ki spreminja nas, naša družbena ter naravna okolja in postanete del skupnosti in aktivni soustvarjalci razvoja socialne ekonomije v Podravju in Sloveniji.Govorili bomo o priložnostih za izboljšave v politikah, ki urejajo področje socialnih podjetij in zadrug, predstavili zgodbe in izkušnje socialnih podjetnikov in zadružnikov ter osvetlili priložnosti financiranja socialno-podjetniških in zadružnih podjemov.Z nami bodo zgodbe delili priznani domači in tuji strokovnjaki/nje, socialni podjetniki/nice in zadružniki/ce, ministri/ce, predstavniki Evropske komisije, regij, lokalnih skupnosti in drugi deležniki, ki vzpostavljajo okvirne pogoje za uspešno delovanje in razvoj sektorja socialne ekonomije.Konferenco podpira častni pokrovitelj, Varuh človekovih pravic Republike Slovenije, Peter Svetina, ki jo je pospremil z naslednjo mislijo:

"V podjetništvu še vedno premalokrat v ospredje postavljamo vrednoti vzajemnosti in solidarnosti - temeljni vrednoti socialnega podjetništva, ki daje prednost rasti socialnega kapitala pred ustvarjanjem dobička in na ta način krepi socialno kohezivnost celotne družbe. Zgodbe zaposlovanja ranljivih skupin prebivalstva in ustvarjanja družbenih učinkov na vseh področjih so zgodbe, ki spreminjajo, zato hvala vsem, ki pogumno stopate natopot."Podroben program mednarodne konference najdetetukajin v nadaljevanju. Prosimo vas, da se zaradi lažje organizacije dogodka in omejenega števila prijav na konferenco prijavite. Dogodek se odvija v okviru projekta SocioLab in je za udeležence brezplačen.PRIJAVNICA(kliknite in izpolnite)Ekipa projekta SocioLabnavdihujemo. zaznamujemo. spreminjamo.

Foto: SocioLab

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!