Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pestrejša kulinarična ponudba in posebna Martinova doživetja za nepozabno 6. Martinovanje na Krasu

Martinovanje na Krasu ostaja družinsko doživetje okusov in tradicije Krasa, a z novostmi utrjuje položaj največjega martinovanja pri nas. Dogajanje ob Kraški vinski cesti tudi letos povezuje ponudnike s "hop gor - hop dol" avtobusi, dogajanje v Sežani bo športno obarvano s Tekaškim pozdravom jeseni na Krasu, v Štanjelu pa enogastronomskem dogajanju Praznika vina v Štanjelu dodajajo butična KRASna martinova doživetja. Ker vremenska napoved obeta spremenljivo vreme, smo pripravljeni na vse vremenske razmere.

Pestrejša kulinarična ponudba in posebna Martinova doživetja za nepozabno 6. Martinovanje na Krasu

Sežana, Štanjel, 6. november 2019 - 6. Martinovanje na Krasu ostaja družinsko doživetje okusov in tradicije Krasa, a z novostmi utrjuje položaj največjega martinovanja pri nas. Dogajanje ob Kraški vinski cesti tudi letos povezuje ponudnike s "hop gor - hop dol" avtobusi, dogajanje v Sežani bo športno obarvano s Tekaškim pozdravom jeseni na Krasu, v Štanjelu pa enogastronomskem dogajanju Praznika vina v Štanjelu dodajajo butična KRASna martinova doživetja.Ker vremenska napoved obeta spremenljivo vreme, smo pripravljeni na vse vremenske razmere.

V Štanjelu bodo Martinovanje na Krasu odprli v petek, 8. novembra, s simpozijem o teranu, odprtji razstav in 2. ocenjevanjem mladih vin pod vodstvom strokovne komisije Vitezov evropskega reda vitezov vina. Med pomembnejšimi dogodki odprtja velja izpostaviti nov dogodek, ki bo v petek, 8. novembra, v Pliskovico pripeljal kulinarike in mošta željne obiskovalce. Kozarček z Martinom in mladim vinom temelji na okušanju lokalnih dobrot Pliskovice s spoznavanjem kulturne dediščine vasi, pojasnjuje Valerija Pučko z Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana: "Ponudniki v Pliskovici so skupaj z Mladinskim hotelom Pliskovica dogajanje povezali v doživetje z izbranimi pokušinami; ker jeseni ni brez kostanja bomo petkov večer zaključili prav s peko kostanja in živo glasbo med domačini."

Dogajanja najbolj polna bo sobota, 9. novembra. "Rdeča nit Martinovanja na Krasu tudi letos ostajajo Odprte kleti ob Kraški vinski cesti. 23 vinarjev bo odprlo svoja svetišča, hrame, med njimi pa bodo v soboto od 10. ure naprej krožili "hop gor – hop dol" avtobusi na dveh priložnostnih relacijah. Z nakupom kozarca in kuponov boste pokušali domače dobrote Krasa, kuponi bodo unovčljivi na vseh prizoriščih, ki so del letošnjega Martinovanja na Krasu, prav tako pa vam nakup zagotavlja možnost koriščenja avtobusnega prevoza. V Sežani smo oplemenitili še gostinsko ponudbo in Martinovo tržnico," dodaja Valerija Pučko. Sicer bo aktivne obiskovalce že zjutraj v Sežani pričakal Tekaški pozdrav jeseni na Krasu, ki ga bodo pospremile še druge športne aktivnosti.

Praznik vina v Štanjelu s še bolj raznoliko ponudbo prinaša tudi KRASna martinova doživetja, pojasnjuje Helena Kosmina z Javnega zavoda Komenski Kras: "Tudi v Štanjelu bo sobota najbolj pestra, odprte bodo galerije, na voljo bodo vodeni ogledi z lokalnim vodnikom, družinam pa številne delavnice. Osrednji dogodek sobotnega dogajanja bo sicer tradicionalni blagoslov mošta s podelitvijo nagrad najboljšim mladim vinom na grajskem dvorišču (priložnostno smo dvorišču dodali streho). Za družine z otroki in majhne skupine smo pripravili nabor posebnih KRASnih martinovih doživetij. Po predhodni rezervaciji bo do izbranih lokacij organiziran kombi prevoz, tam bo mogoče doživeti zgodbe naših prednikov, tradicijo suhih mesnin, kmečki vsakdan ali prazgodovino z mladim vinom. Obiskovalci si lahko na teh čarobnih lokacijah obetajo nekoliko drugačno doživetje Krasa."

Za večerno zabavo bosta v soboto zvečer na Martinovem koncertu v Sežani poskrbeli skupini Mambo Kings in Jastrebi (Sežana).

Nedelja, 10. novembra, v Štanjel vabi s ponudbo, podobno sobotni: z Martinovo tržnico ter ponudbo gostincev in vinarjev, vodenimi ogledi in KRASnimi martinovimi doživetji (slednja bodo na voljo vse do nedelje, 17. novembra).

Pripravljeni smo na vse vremenske razmere! V soboto, 9. novembra, bomo kulinarično in vinsko ponudbo s Trga osvoboditve (pred cerkvijo) preselili v šotor v Športnem parku. V Dutovljah se bo dogajanje v primeru dežja umaknilo v Bunčetovo domačijo, v Štanjelu bo grajsko dvorišče dobilo priložnostno streho. Hop gor – hop dol avtobusi bodo vozili po predvidenem voznem redu, postajališčem pa smo dodali še možnost vstopa na Kosovelovi ulici pri Športnem parku.

6. Martinovanje na Krasu bomo zaključili v ponedeljek, 11. novembra, z blagoslovom mladega vina na Bunčetovi domačiji v Dutovljah.

Vabljeni na Martinovanje na Krasu, med odlična mlada vina, izbrano kulinarično ponudbo, očarljive kotičke, pristno gostoljubnost in idilične razglede, ki jih z lahkoto ujamete v objektiv svojega pametnega spremljevalca in jim dodate #martinovanjenakrasu in #visitkras!

Več informacij je na voljo na www.martinovanjenakrasu.si, dodajamo pa še podrobnosti oDnevu odprtih kleti,Tekaškem pozdravu jeseni,Prazniku vina v Štanjeluin KRASnihMartinovih doživetjih.Prav tako sporočilu za javnost prilagamo zloženko Martinovanja na Krasu 2019.

Za dodatne informacije o Martinovanju na Krasu 2019 sta vam na voljo:

Zavod za šport, turizem in prosti čas: Valerija Pučko, valerija@visitkras.info ; tel. št.: 030 451 645

Javni zavod Komenski Kras: Helena Kosmina, info@stanjel.eu ; 041 697 625

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!