Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Slovenija z osrednjo trajnostno zavezo navdušila visoke goste Norveške Kraljevine

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo norveškega kralja Haralda V. v sredo in četrtek, 6. in 7. novembra, mudil na prvem državniškem obisku na Norveškem. V okviru dogodka je direktorica STO, mag. Maja Pak norveški kraljevi družini, uglednim udeležencem, predstavnikom medijev in poslovni javnosti predstavila Slovenijo kot trajnosti zavezano destinacijo.

Slovenija z osrednjo trajnostno zavezo navdušila visoke goste Norveške Kraljevine

Ljubljana, 8.novembra2019Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo norveškega kralja Haralda V. v sredo in četrtek, 6. in 7. novembra, mudil na prvem državniškem obisku na Norveškem. V okviru dogodka je direktorica STO, mag. Maja Paknorveški kraljevi družini, uglednim udeležencem, predstavnikom medijev in poslovni javnosti predstavila Slovenijokot trajnosti zavezano destinacijo.Državniški obisk pod vodstvom predsednika RSBoruta Pahorjajepotekal s ciljem krepitve vezi in sodelovanja med državama. Program obiska v Kraljevini Norveški je vključevalsrečanja z najvišjimi predstavniki norveške kraljeve družine in vlade, med drugimi s predsednico vlade,Erno Solbergin predsednico parlamenta,ToneWilhelmsenTrøen.

Državniški obisk se je včeraj,7. novembra, zaključil sslovenskim večerom, katerega so se udeležili člani norveške kraljeve družine,kralj Harald V., kraljica Sonjainkronski princ Haakon Magnus, predsednica Stortinga Tone Wilhelmsen Trøen ter drugi ugledni norveški gostje, predstavniki medijev in poslovne javnosti, med drugim tudi norveških turističnih agencij in organizatorjev potovanj. Po nagovoru predsednika države je direktorica Slovenske turistične organizacije (STO),mag. Maja Pakpredstavila Slovenijo kot trajnosti zavezano deželo.Norveška trajnostni usmeritvi tako kot Slovenija daje velik pomen, kar dokazuje tudi izbor Osla za zeleno prestolnico Evrope 2019. STO je priložnost državniškega obiska ter povečane medijske pozornosti in udeležbe pomembnih predstavnikov norveškega turističnega gospodarstva izkoristila za povečanje ugleda Slovenije kot trajnostne destinacije. STO si prizadeva tudi za vzpodbujanje letalskih povezav s skandinavskimi deželami, med drugim tudi z Norveško kot perspektivnim trgom slovenskega turizma.

Direktorica STO, mag. Maja Pak, se je udeležila tudi odprtja razstave sodobnega slovenskega oblikovanjaOdprti smo!, ki je bila s Centrom za kreativnost predstavljena naMilano Design Weekletos aprila in ponovno septembra v Parizu, na sejmuMaison et Objet. Razstava bo na ogled v Oslu do 25. novembra 2019.Več si lahko preberete v medijskem središču napovezavi.

mag. Livija Kovač KostantinovičVodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13SI-1000Ljubljana, SlovenijaT:+386 (0)1 589 85 65E:livija.kovac@slovenia.infoW:www.slovenia.info

Foto: Mag. Maja Pak, direktorica STO, je v okviru državniškega obiska predsednika Boruta Pahorja norveški kraljevi družini, uglednim udeležencem, predstavnikom medijev in poslovni javnosti predstavila Slovenijo kot trajnosti zavezano destinacijo. Foto: Aljoša Neboljša, STA

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!