Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Ogenj, rit in kače niso za igrače

S tretjo knjigo iz trilogije Ogenj, rit in kače niso za igrače se je Milena Miklavčič "spomnila" tudi na moške in njihovo necenzurirano resnico o intimi in medsebojnih odnosih med moškim in žensko nasploh.

Ogenj, rit in kačeniso za igrače

S tretjo knjigo iz trilogije Ogenj, rit in kačeniso za igračese je Milena Miklavčič "spomnila" tudi na moške in njihovo necenzurirano resnico o intimi in medsebojnih odnosih med moškim in žensko nasploh.

Lepo vabljeni nasrečanje in pogovor s pisateljico, novinarko in publicistkoMileno Miklavčič.

Ponedeljek, 2. 12. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi ...

Enajsta šola

Mineva sto let, odkar se je Alma M. Karlin odpravila na potovanje, za katerega je bila prepričana, da bo trajalo le tri leta, nazadnje pa se je v domačeCelje vrnila po osmih letih. Že za časa svojega življenja je bila po krivici spregledana in šele v zadnjih letih se o njej več govori in piše. Tudi naše predavanje bo naredilo korak vtosmer, hkrati pa bo uvod v cikel Slovenske umetnice, s katerim bomo začeli prihodnje študijsko leto.

Torek, 3. 12. ob 11. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi ...

Alenka Rebula - Z živim korakom in v dobri veri vase

Vabljeni na pogovor o tem, kako ohranjati vsak dan stik z globljim, ustvarjalnim delom sebe in se ne izgubiti med obveznostmi.

Prvi del obsega predavanjeAlenke Rebulao učinku čuječnosti na uspešnost našega dela, drugi del pa bo izpeljalaJosipa Prebegs kontemplacijo in razlago o pomenu osebnih besed, ko si zapisujemo svoja spoznanja ali doživetja in spremljamo vsakdanjost.

Torek, 3. 12. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi ...

Knjiga in spol

Vabljeni na pogovor ob izidu četrtega dela neapeljskega cikla Elene Ferrante,O izgubljeni deklici.

Milica Antić Gaber,Nina PergarinAljoša Harlamovse bodo pogovarjali o vrednosti prijateljstva v neoliberalizmu, življenju v povojni patriarhalni Italiji, razlikah pri odraščanju deklic in dečkov in o tem, kakšen pomen za razvoj feministične misli imaGenialna prijateljica.Pogovor bo povezovalaTina Tomšič.

Sreda, 4. 12. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi ...

Sama si si kriva

Nasilje in zlorabe sta še vedno tabu temi, ki ju na splošni družbeni ravni (pre)malo odpiramo, še manj pa v primerih konkretnih zgodb, z imeni, priimki in obrazi. Toda prav zapisane življenjske zgodbe z jasnim sporočilom, da v naši družbi ni dovoljeno nikakršno nasilje, lahko sprožajo debate in premikajo meje družbene tolerance proti ničelni stopnji. O motivih in ciljih oseb, ki se odločijo javno obelodaniti svojo zgodbo, in poslanstvu knjigeSama si si krivabodo spregovorileMonica De La CalliinSimona NinaVrabičter avtorica knjigeSama si si krivaGordana Stojilković. Pogovor bo povezovalaZvezdana Mlakar.

Četrtek, 5. 12. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Maribor

Več o prireditvi ...

Vzporedni svetovi Alana Hranitelja

Vesoljska eksplozija šivank na naslovnici je dober uvod vto, kar se skriva med platnicami nove monografije slovenskega kostumografa Alana HraniteljaVzporedni svetovi / Parallel worlds 2006–2019.

Alan Hraniteljbo monografijeVzporedni svetovi / Parallel worlds 2006–2019podpisoval v četrtek, 5. decembra 2019 ob 18 uri, v knjigarni Konzorcij, na Slovenski cesti 29 v Ljubljani.

Četrtek, 5. 12. ob 18. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi ...

Sobotna pravljična dežela

V Pravljično deželo vas tokrat vabimo s slikanico o ljubezni, ki premaga razlike in nasprotovanja.

Rdeči Lini in modri Lazi so si zelo podobni, le različnih barv. Nikoli se ne družijo med sabo. Ne marajo se. Tako pravijo najstarejši Lini in Lazi. Ampak Meta in Bine tega ne upoštevata. Igrata se, vzljubita se in zaradi nestrinjanja starejših pobegneta. Ne upoštevata trapastih navodil odraslih.

Prav zato vsem na planetu odpreta nove poti ... in z otročkom, ki ni ne modre ne rdečebarve, ampak VIJOLIČNE, povežeta nekdaj sovražne in izključujočestarešine.

Simoninemu pripovedovanju sledi poustvarjalnica.

Sobota, 7. 12. ob 10. uri

Mladinska knjiga, Mestna knjigarna Maribor

Več o prireditvi ...

Otroški abonma

Božični večer je in Klara ter njen brat Fritz sta vznemirjena! Stric Drosselmeier jima vsako leto prinese posebna božična darila. Letos je Klara dobila lesenega vojaka. Ime mu je Hrestač in Fritz meni, da je videti nekoliko neumen, vendar se Klara takoj zaljubi v njegove velike, prijazne oči. Še isti večer spozna, da zna njen novi prijatelj še kaj drugega kot le treti orehe, Nekoč je bil pogumen vojak, ki se je zaljubil v pravo princeso …

Kako je vse skupaj izgledalo vam bo v družbi mačka Murija predstavilaVesna Mlakar, amaterska igralka in vaša prijateljica z otroškega oddelka Konzorcija.

Pridite na obisk. Veseli vas bomo.

Sobota, 7. 12. ob 11. uri

Mladinska knjiga, Knjigarna Konzorcij

Več o prireditvi ...

Dogodki v Mladinski knjigi

Celoten koledar dogodkov v knjigarnah Mladinske knjige si oglejteTUKAJ. Vabljeni!

Dogodki v Mestni knjigarni Maribor, Novo mesto, koprskem Domu knjige in Konzorciju so del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Foto: MKZ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!