Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vandalizem ne spada na izolski Ledeni otok

Zaradi visokih temperatur in vandalizma v nedeljo izolsko drsališče ni obratovalo

Vandalizem ne spada na izolski Ledeni otok

Zaradi visokih temperatur in vandalizma v nedeljo izolsko drsališče ni obratovalo

Izola, 2.december 2019–V soboto je bilo v parku Pietro Coppo odprto izolsko drsališče, ki deluje v sklopu zimskega dogajanja Ledenega otoka, s ciljem popestriti decembrsko in januarsko praznično dogajanje v mestu. V nedeljo pa je organizator zaradi visokih temperatur, ki so preprečile izdelavo dovolj debele ledene plasti za varno drsanje, moral drsališče začasno zapreti. Na žalost je v tem času prišlo do množičnega pojava vandalizma, saj so nekateri starši dvigovali otroke čez ograjo, na ne dovolj varno ledeno ploskev, brez drsalk in celo na rolerjih in skirojih. S tem so ogrožali varnost lastnih otrok.

V igri, ki je presegla meje otroške zabave, pa sta bili ograja drsališča in obstoječa ledena ploskev poškodovani, saj so ju posamezniki namerno lomili. Vodstvo občine obžaluje, da je v prvih dneh po odprtju Ledenega otoka prišlo do tovrstnih vandalizmov, še najbolj obžalovanja vredno pa je dejstvo, da so tovrstna dejanja neodgovorno spodbujali nekateri starši.

Občina Izola bo zato morala poostriti varovanje Ledenega otoka, saj je drsališče namenjeno uporabnikom, domačinom in gostom, ki želijo občutiti drsalne užitke tudi ob slovenskem morju. Na drsališču je že vzpostavljen tudi video nadzor. Izolski Ledeni otok bo ponovno odprt takoj, ko bodotoomogočale vremenske razmere, predvidoma še ta teden.

Lepo vas pozdravljam,

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto: Občina Izola

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!