Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Prenosi koncertov in plažni standup na poletnem Radiu Koper

Radio Koper tretjič sodeluje pri festivalu Poletje z biseri, seriji koncertov v centru Kopra, ki potekajo julija in avgusta.

Prenosi koncertov in plažni standup na poletnem Radiu KoperRadio Koper tretjič sodeluje pri festivalu Poletje z biseri, seriji koncertov v centru Kopra, ki potekajo julija in avgusta.

Spored osmih poletnih koncertnih dogodkov prinaša intimo domače in čezmejne glasbene scene, katerega del bo z organizacijo neposrednih radijskih prenosov tudi Radio Koper. Uvajajo pa tudi posebno humoristično rubriko s standup komikom Žanom Papičem.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija30. junij 2020 ob 08:58Koper - Capodistria - Radio KoperFoto: Alan Radin, Radio Koper

Program festivala Poletje z biseri bodo tokrat stkali ena najprepoznavnejših slovenskih zasedb,Dan Ds svojo "Tiho" različico, neumorni prekmurski bardVlado Kreslin, duet dveh prekaljenih rockovskih mačkov, ki sta letos združila moči v akustični verziji,Miha Guštin inTomi Meglič, s povsem novo akustično obleko njenih skladb se bo na krilih vetra z juga predstavilaTinkara Kovač, zadnjo julijsko sredo pa bo v Lapidariju nastopila zasedba, ki igra izvrstno mešanico romske in plesne swing glasbe,Teo ColloriinMomento Cigano.

Vir: FB stran dogodka

Avgustovske srede bodo v večji meri obarvane primorsko. Na večeru Kluba študentov občine Koper, bo nastopila izštekana indie zasedbaNoair, pred katero se bo predstavil izvrstni brežiški glasbenik, kantavtor, ki trenutno ustvarja na Irskem,Daniel Vezoja, sledil bo nastop prav tako akustičnihZmelkoow, porednih gostov, ki se bodo predstavili z enkratnim projektom "Spovednica", za udarni konec pa bosta poskrbela čislana kantavtorjaDrago Mislej – MefinJani Kovačič.

Organizatorji so morali zmanjšati predvideno število obiskovalcev v slikovitem ambientu vrtov Pokrajinskega muzeja Koper zaradi ukrepov povezanih z novim koronavirusom. Neposredni radijski prenosi prek valov Radia Koper bodo dragoceni za vse, ki do vstopnice ne bodo uspeli priti ali pa jim je ljubše preživljati sredine poletne večere ob poslušanju dobre glasbe ob radijskem sprejemniku oziroma prek računalnika.

Modri dirkač, radijsko tehnično vozilo, na fotografiji med obiskom Radia Koper v Novi Gorici, bo julija in avgusta parkirano tudi na dvorišču Pokrajinskega muzeja v Kopru.Foto: Alan Radin, Radio Koper

Začetek koncertov bo ob 21. uri, in kot že zapisano, zneposrednim prenosom na programu Radia Koper. Koncerti bodo na sporedu med 1. julijem in 19. avgustom 2020.

Za dodatno poletno poživitev in osvežitev radijskega programa na Radiu Koper v juliju in avgustu v uredništvu uvajajo posebno humoristično rubriko s standup komikom Žanom Papičem, ki se bo vsak teden "javljal" z ene od slovenskih plaž. Kaj bo na plažah videl, slišal in na svoj standupovski način komentiral Žan Papič boste lahko prisluhnili vsak petek ob 8.15 na valovih Radia Koper.

Foto: FB stran Žana Papič

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!