Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pričenja se koncertni cikel SiBRASS 2020

Društvo SiBRASS tudi v negotovem letu 2020 nadaljuje in nadgrajuje cikel koncertov, v katerem predstavlja najrazličnejša glasbena dela in zasedbe s poudarkom na trobilih.

DruštvoSiBRASStudi v negotovem letu 2020 nadaljuje in nadgrajuje cikel koncertov, v katerem predstavlja najrazličnejša glasbena dela in zasedbe s poudarkom na trobilih.

S podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana in ostalih podpornikov smo v društvu lahko zasnovali štiriletni programski okvir koncertnega cikla, za kar na tem mestu vsem izrekamo iskreno zahvalo.

Vsak koncert posamezne sezone bo izpostavil določeno izvajalsko zasedbo, kot so trobilni kvinteti, manjše in raznolike komorne zasedbe, ki vključujejo vsaj en trobilni instrument, večji trobilni ansambli, dueti trobilnega instrumenta in klavirja ter komorne zasedbe mlajših generacij trobilcev. Za izbor predstavnikov mlajše generacije smo zastavili in izpeljali razpis, v katerem je sodelovala obsežna strokovna komisija v sestavi odličnih pedagogov z vseh slovenskih institucij na srednji in univerzitetni stopnji glasbenega izobraževanja. Člani komisije so bili:Boštjan Lipovšek, Jure Gradišnik, Matjaž Jevšnikar, Andrej Karba, Nejc Merc, Boris Dvoršak, Dejan Podbregar, Jure Krajnc, Damir Tkavc, Miran Šumečnik, Mirko Orlač in Rok Vilhar.Veseli nas številčno obetaven odziv mladih in pa predvsem to, da so bile vse prijave umetniško izredno prepričljive, zaradi česar je bilo delo komisije izredno naporno.

Tokrat se nam bodo prestavili hornistSebastijan Budav duetu s pianistomUrbanom Staničemter kvartet rogovFourCor, ki ga poleg Bude sestavljajo šeBlaž Ogrič, Petar KšenekinGašper Okorn. Na preostalih koncertih bodo nastopili evfonistNejc Mercv duetu s pianistomDavorinom Morijem, hornistAndrej Žust, ki bo tokrat nastopil v triu z orkestrskima kolegoma, trobentačemGabórjem Tarkövijemin pozavnistomJesperjem Buskom Sørensenom, ter izjemno obetaven sestav diplomantov ljubljanske Akademije za glasbo –Trobilni kvintet Schaka.

Koncertni cikel SiBRASS v letošnjem letu obsega štiri komorne koncerte, medtem ko smo program za večji trobilni ansambel zaradi vsem znanih epidemioloških razmer raje prestavili na poznejši čas.

Za vse koncerte bomo o možnostih obiska v živo sproti obveščali preko spletne straniwww.sibrass.comin pa na facebook strani društva SiBRASS, hkrati pa se bomo potrudili, da bodo vsi koncerti na ogled tudi v živo preko spleta.

Ob koncu vas vabim, da z donacijo na transakcijski račun društva Sibrass (SI56 0201 0026 0623 446, odprt pri NLB) podprete naše delo. Vsakršen prispevek bo dobrodošla pomoč pri organizaciji koncertnih dogodkov še naprej, za kar sem vam iskreno zahvaljujemo.

Franc Kosem, predsednik društva SiBRASS

Vstop prost.Zaradi omejenega števila obiskovalcev je priporočljiva predhodna rezervacija brezplačnih vstopnic preko elektronske pošte nadrustvo.sibrass@gmail.comali po telefonu na 041 209 561.Brezplačne vstopnice lahko tudi prevzamete na recepciji Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, Ljubljana. Prevzem je možen vsak delavnik od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter eno uro pred koncertom.

T: +386 1 24 10 800, E:info@filharmonija.si

PR:

Imago Sloveniae

Ustanova Imago SloveniaePodoba Slovenije

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!