Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Martinovanje na Krasu z dostavo Martinovih paketov #martinujemvarno

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen, in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo podpirata vinarje in ponudnike na Krasu, zato bo letošnje Martinovanje na Krasu namenjeno vsem, ki si želite martinovati v varnem zavetju svojega doma, upoštevajoč omejitve in preventivne ukrepe za širjenje epidemije. Kljub odpovedi prireditev in degustacij je mogoče naročiti raznolike, a pristne kraške Martinove pakete, zato #martinovanjenakrasu dopolnjujemo s pripisom #martinujemvarno.

Martinovanje na Krasu z dostavo Martinovih paketov #martinujemvarno

Sežana, Štanjel, 26. oktober 2020 – Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen, in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo podpirata vinarje in ponudnike na Krasu, zato bo letošnje Martinovanje na Krasu namenjeno vsem, ki si želite martinovati v varnem zavetju svojega doma, upoštevajoč omejitve in preventivne ukrepe za širjenje epidemije. Kljub odpovedi prireditev in degustacij je mogoče naročiti raznolike, a pristne kraške Martinove pakete, zato #martinovanjenakrasu dopolnjujemo s pripisom #martinujemvarno.

"Vinarji in drugi ponudniki na območju obeh občin, kjer tradicionalno poteka največje martinovanje v Sloveniji, so izjemno pomemben del turistične ponudbe Krasa. Prav zato smo se odločili, da jim tudi v teh drugačnih časih, ki prinašajo kopico omejitev, stojimo ob strani ter njihovo siceršnjo povezanost in sodelovanju na prireditvi postavimo v nove okvirje," je povedala Helena Kosmina z Območne regionalne agencije Krasa in Brkinov, enota Komen. Vse priprave na Martinovanje na Krasu so potekale z mislijo na drugačne razmere. Valerija Pučko z Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana ob tem dodaja: "Ker gostje ne morejo na Kras, smo se odločili, da Kras in Martinovanje na Krasu pripeljemo v varna zavetja domov. Prav zato smo se s ponudniki odločili, da vsak sodelujoči pripravi Martinov paket."

Martinovanje na Krasu 2020 je kljub turizmu nenaklonjenim razmeram povezalo ponudnike pri iskanju drugačnih rešitev ponujanja kraških dobrot in k sodelovanju poziva vse, ki želijo martinovati varno. Na Facebook strani Martinovanje na Krasu lahko najdete foto okvir, ki omogoča, da svoji prikazni fotografiji na Facebook profilu ali strani dodate pripis #martinujemvarno. Vse, ki se odločajo za naročanje Martinovih paketov, pa vabimo, da na družbena omrežja objavijo fotografijo prejetega paketa in martinovanja v varnem zavetju doma ter naloženi fotografiji dodajo #martinovanjekrasu in #martinujemvarno.

Edinstven čas, kose spojita vino in kulinarika Krasa, bomo letos preživljali v varnem zavetju svojega doma. Ne moremo vas povabiti na Kras, lahko pa vas povabimo, da doživite naše prave barve in #martinovanjekrasu, podprete lokalne ponudnike ter hkrati poskrbite za svojo varnost in varnost vseh, ki jih imate radi. Podrobnosti najdete tudi na www.martinovanjenakrasu.si, kjer vam je na voljo tudi nekaj izbranih fotografij.

PR:

Visit Štanjel

Štanjel 1a

6222 Štanjel

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!