Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FORDOVI MODELI ACTIVE SO IZJEMNO PRILJUBLJENI PRI UPORABNIKIH, ŽELJNIH PUSTOLOVŠČIN: NA POTI TUDI NOVI SUV ECOSPORT ACTIVE

Povpraševanje po vozilih, ki uporabnikom pomagajo kar najbolje izkoristiti svoj prosti čas na prostem, zagotavlja izjemen uspeh Fordovih pustolovskih različic Active.

Foto: Ford

Povpraševanje po vozilih, ki uporabnikom pomagajo kar najbolje izkoristiti svoj prosti čas na prostem, zagotavlja izjemen uspehFordovih pustolovskih različic Active.

Ford je od uvedbe leta 2018 prodal že več kot 55.000 Fiest Active, prvega modela z različico Active. Približno vsak peti Focus, ki so ga prodali v prvi polovici letošnjega leta, je bil v različici Active, Ford pa je pred kratkim paleto različic Active še razširil in bo zdaj vključevala modele Transit Custom, TransitConnect, Tourneo Custom in Tourneo Connect.

Nedavno opravljena anketa zaEuropean Outdoor Group(skupnost ljubiteljev dejavnosti na prostem) je pokazala, da se70 odstotkovsodelujočih v anketi, ki so jo izvedli po vsej Evropi, izrazito veseli sodelovanja pri dejavnostih na prostem,86 odstotkovpa jih je navedlo, da so dejavnosti na prostem bistvene za dobro počutje ljudi. Več kot polovica jih je povedalo, da so med letos poleti uvedenimi omejitvami zelo pogrešali izlete v naravo.1

Poleg drznega in robatega oblikovanja so Fordovi modeli Active zasnovani zazagotavljanje večje zmogljivosti in prilagodljivosti, ki z namensko izdelanimi komponentami od vzmetenja in krmiljenja do diferenciala z omejenim zdrsom dopolnjujeta dejavnosti daleč od asfaltiranih cest.

Ford danes predstavlja novo različicoActivekompaktnega športnega terencaFord EcoSport.

Z edinstvenim oblikovanjem zunanjosti in notranjosti ter za športne terence značilnim večjim odmikom od tal in dodatno zaščito karoserije za premagovanje grobih cest bo EcoSport Active ljubiteljem pustolovščin pomagal kar najbolj uživati v aktivnem življenjskem slogu.

“Uporabniki pravijo, da so navdušeni nad drznim oblikovanjem, praktično notranjostjo in vsestranskostjo EcoSporta, ki je postal del njihovega živahnega vsakdana, zato z veseljem uvajamo še različico Active, ki športnemu terencu doda še več teh odlik,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “EcoSport Activebo dopolnil paleto modelov Active, ki z dodatno zmogljivostjo in robatim slogom nagovarjajo ljubitelje dogodivščin na prostem.”

Za preprostejšo uporabniško izkušnjo pri nakupu

Ford uvaja novo strategijo različic, s katero bo kupcem na voljo izkušnja nakupa z večjo vrednostjo, več opreme in poenostavljenim postopkom brez stresa.

Modeli bodo na voljo v treh glavnih skupinah različic:ST-Lineza vse, ki iščejo športen slog z navdihom oddelka Ford Performance,Titaniumza ljubitelje razkošja in udobja višje ravni terActiveza uporabnike ‘na lovu’ za maksimalno vsestranskostjo in dogodivščinami.

Priročni paketi opreme bodo združili najpogosteje izbrane možnosti – tako bo na voljo še več za isto ceno, kupci pa bodo preprosteje izbrali pravo opremo za svoje potrebe. Vsi, ki bodo želeli svojemu Fordu vtisniti osebni pečat, bodo lahko še vedno izbirali v pestri paleti individualnih možnosti.

“Naša vozila so dovršena, navdušujoča in preprosta za uporabo in naše stranke si zaslužijo prav tak postopek nakupa. Z novo izkušnjo pri nakupu boste preprosteje in hitreje izbrali pravi Fordov model zase, ki vam bo nudil še več,” je dodal de Waard.

Ford EcoSport Active je na voljo od 19.420 € (cena vključuje prodajno akcijo). Oprema, ki je vključena serijsko in je nadgradnja opreme Titanium vključuje: črno streho, unikatna Active platišča iz lahke zlitine, Active obrobe kolesnih lokov v črni barvi, vzdolžne strešne nosilce v črni barvi, dodatno zatemnjena stekla, sedežne prevleke v kombinaciji usnja z Nordic Blue šivi. Prav tako se na zunaj EcoSport Active loči po značilno Active oblikovani prednji maski.

# # #

1http://aceseurope.eu/new-research-reveals-greater-public-appetite-for-outdoor-activities-after-covid/

Fiesta Active z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost Hybrid – poraba goriva od 4,0 l/100 km, izpusti CO2od 92 g/km po NEDC (5,2 l/100 km, 119g/km po WLTP) Focus Active z 1,5-litrskim motorjem EcoBlue – poraba goriva od 3,6 l/100 km, izpusti CO2od 96 g/km po NEDC (4,4 l/100 km, 114g/km po WLTP) Tourneo Custom Active – poraba goriva od 5,5 l/100 km, izpusti CO2od 145 g/km po NEDC (7,7l/100km, 204g/km po WLTP) Transit Custom Active – poraba goriva od 5,6 l/100 km, izpusti CO2od 146 g/km po NEDC (7,1l/100km, 203g/km po WLTP) Podatki o homologirani porabi goriva in izpustih CO2modelov EcoSport Active, Transit Connect Active in Tourneo Connect Active bodo objavljeni pred začetkom prodaje

Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2in doseg z električnim pogonom so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. S svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure – WLTP) homologirana vozila bodo imela podatek o porabi goriva/energije in izpustih CO2tako za novi evropski vozni cikel (New European Drive Cycle – NEDC) kot za WLTP. WLTP bo najpozneje do konca leta 2020 povsem nadomestil NEDC. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci. V času opuščanja NEDC je vzpostavljena primerjava med podatki o porabi goriva in izpustih CO2pri ciklu WLTP in pri ciklu NEDC. Ker je prišlo do spremembe nekaterih elementov preskusov, lahko pride do odstopanj v primerjavi s prejšnjimi podatki o porabi in izpustih, kar pomeni, da bo lahko imel isti model vozila drugačno porabo in izpuste CO2.

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva postati vodilno podjetje na področju elektrifikacije, avtonomnih vozil in mobilnostnih rešitev. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 199.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

PR:

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!