Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Springwater Capital prevzema družbo Kompas skupine Fortenova

Skupina Fortenova in Springwater Capital (“SWC”) sta podpisala pogodbo o prodaji in nakupu družbe Kompas d.d. Ljubljana in Kompas d.o.o. Poreč.

Kompasova mreža je eden najstarejših in največjih organizatorjev individualnih in skupinskih potovanj v regiji Adria in največja družba za upravljanje destinacij na tem območju. V letu 2019 je več kot milijon potnikov uporabljalo široko paleto turističnih storitev mreže Kompas in realiziralo več kot šest milijonov nočitev.

SWC ima poglobljeno strokovno znanje o naložbah v turističnem sektorju, z naložbami v Španiji, na Portugalskem in v Belgiji: to vključuje četrto največje podjetje v turističnem sektorju v Španiji in največjo mrežo potovalnih agencij na Portugalskem.

"S to transakcijo bo Fortenova skupina v večji meri zaključila postopek izstopa iz turističnih naložb, ki so predstavljale pomemben segment naše neosnovne dejavnosti, s katerim smo uspešno razpolagali skozi letošnje leto. Zelo smo veseli, da smo za Kompasovo mrežo in njene zaposlene našli odličnega strateškega partnerja, ki ima zelo močno strokovno znanje in znanje o turističnem poslovanju ter bo še naprej vlagal in krepil poslovanje. Verjamem, da bo imela ta transakcija pomembne pozitivne koristi za obstoječe poslovanje in zaposlene, ki bi se jim v imenu upravnega odbora in izvršnih direktorjev skupine Fortenova želel zahvaliti za njihovo trdo delo in zavzetost v izjemno zahtevnem letu za turistični sektor.

Kot smo že poudarili, skupina Fortenova omogoča, da se izstop iz naložb, ki ne predstavljajo našega matičnega podjetja, osredotoči na krepitev vseh parametrov naših osnovnih dejavnosti – trgovino na drobno, prehrano in kmetijstvo ter racionalizacijo naših organizacijskih in upravljavskih struktur." je dejal James Pearson, finančni direktor skupine Fortenova.

Transakcija bo uradno zaključena po odobritvi koncentracije SWC in Kompasa s strani Agencije za konkurenco Slovenije.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!