Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Medeni zajtrk prvič v letu 2007

Čebelarska zveza Slovenije je s ciljem dvigniti zavedanje o pomenu čebele, kot najpomembnejše opraševalke v letu 2007 skupaj s Čebelarskimi društvi na območju cele Slovenije, prvič izvedla medeni zajtrk.

Medeni zajtrk prvič v letu 2007

Čebelarska zveza Slovenije je s ciljem dvigniti zavedanje o pomenu čebele, kot najpomembnejše opraševalke v letu 2007 skupaj s Čebelarskimi društvi na območju cele Slovenije, prvič izvedla medeni zajtrk. Takrat je bil zajtrk izveden kot dobrodelno izobraževalna akcija "En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v slovenskih vrtcih". Čebelarji so vrtcem brezplačno podarili med, otrokom predstavili svoje delo in pomen čebel za pridelavo lokalne hrane. Vrtcem in ponekod tudi osnovnim šolam so za izvedbo medenega zajtrka podarili okrog 2000 kg medu.

Ob ideji, da izpeljemo 1. medeni zajtrk, si nihče ni upal niti pomisliti, da bo to eden najuspešnejših promocijsko izobraževalnih projektov. Kljub številnim težavam, so otroci v vrtcih prvič jedli medeni zajtrk tretji petek v novembru, to je 15. novembra 2007. Otrokom so se na zajtrku poleg čebelarjev, v dobri polovici slovenskih občin pridružili tudi župani, podžupani oziroma predstavniki občin. V četrtek, 14. 11. 2007 se je tako v vrtcu Pod gradom, enota Poljane predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču na zajtrku pridružil ljubljanski župan Zoran Jankovič. V petek pa je predsednik Čebelarske zveze Slovenije zajtrkoval z otroki v domači občini Žirovnica v družbi ravnatelja Valentina Sodje in podžupana Izidorja Jekovca.

Akcija je bila namenjena predvsem izobraževanju in osveščanju otrok o pomenu čebel za lokalno pridelavo hrane. Znano je, da na mladih svet stoji, zato moramo že pri najmlajših začeti spodbujati zanimanje za čebelarstvo, to pa je najlažje storiti preko sladkega medu.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!