Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Bronasti znak policije Civilni zaščiti Mestne občine Velenje

Civilna zaščita Mestne občine Velenje je prejela bronasti znak policije za sodelovanje. Priznanje je v imenu Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije predstavnikom civilne zaščite podelil komandir Policijske postaje Velenje Boštjan Debelak v prisotnosti pomočnikov Davorina Potočnika in Marka Hriberška.

Bronasti znak policije Civilni zaščiti Mestne občine Velenje

Velenje, 12. november 2020 –Civilna zaščita Mestne občine Velenje je prejela bronasti znak policije za sodelovanje. Priznanje je v imenu Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije predstavnikom civilne zaščite podelil komandir Policijske postaje Velenje Boštjan Debelak v prisotnosti pomočnikov Davorina Potočnika in Marka Hriberška.

Sodelovanje med policijo in civilno zaščito je uspešno že veliko let. Komandir je ob predaji priznanja izpostavil, da je to sodelovanje odlično, kar pride šeposebej do izraza v teh kriznih časih.

Bronasti znak policije za sodelovanje se podeli za uspešno sodelovanje ali pomoč policiji pri opravljanju nalog, povezanih s širitvijo varnostne kulture, krepitvijo in razvojem varnosti, ali za uspešno sodelovanje in pomoč pri posamezni varnostni akciji.

Sistem zaščite in reševanja je na podlagi Zakona za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami organiziran invključen v sistem nacionalne varnosti. Organiziran je kot enoten in celovit sistem, v katerem se povezujejo vse reševalne službe in druge namensko organizirane enote za zaščito in reševanje.

Prijazen pozdrav,Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!