Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Urejeno obračališče in novo avtobusno postajališča na Efenkovi

Včeraj je izvajalec del gradbeno podjetje Sovič Franc, s. p., zaključil z ureditvijo avtobusnega obračališča na Efenkovi cesti. Postavili smo tudi novo avtobusno postajališče z nadstrešnico.

Urejeno obračališče in novo avtobusno postajališča na Efenkovi

Velenje, 12. november 2020 –Včeraj je izvajalec del gradbeno podjetje Sovič Franc, s. p., zaključil z ureditvijo avtobusnega obračališča na Efenkovi cesti. Postavili smotudi novo avtobusno postajališče z nadstrešnico. To je že drugo takšno avtobusno postajališče v Velenju, zasnoval pagaje sodelavec iz Urada za okolje in prostor na Mestni občini Velenje. Z novim avtobusnim postajališčem smo želeli uporabnike zaščititi pred padavinami in soncem, da bi bili stroški vzdrževanja minimalni in pridobiti mestu lastno podobo postajališča. Hkrati pa je nadstrešek zasnovan tudi za oglaševanje, saj sta v njegov nosilni steber vgrajeni dve vitrini za priložnostne plakate. Po potrebi je lahko nadstrešek osvetljen z elektriko iz sončnih panelov postavljenih na streho, saj je prostor za akumulatorje že vdelan v klop, ki je sestavni del vsakega nadstreška. Nadstrešek je variantno zasnovan tudi v povsem kovinski, montažni izvedbi in v dvojni velikosti.

Nadstrešek jeizdelalo in postavilopodjetje DADGRAD, d.o.o., vrednost investicije pa je znašala 14.467,55 evra. Eno takšno avtobusno postajališče smo septembra postavili na Prešernovi cesti pri Cvetličarni Iris.

Naslednje leto načrtujemo postavitev še petih takšnih postajališč v mestnem središču. Avtobusno postajališče ima možnost nadgradnje z elektronskim prikazovalnikom voznega reda oz. avtobusnih linij.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!