Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Zadnji letošnji izid poštnih znamk

Danes je Pošta Slovenije izdala zadnji letošnji sklop poštnih znamk in filatelističnih izdelkov.

Zadnji letošnji izid poštnih znamk

MARIBOR, 13. november 2020 – Danes je Pošta Slovenije izdala zadnji letošnji sklop poštnih znamk in filatelističnih izdelkov.

S serijo rednih znamkPresejalni programi za zgodnje odkrivanje rakabo Pošta Slovenije pomagala seznanjati javnost o pomenu preventivnih programov. Natreh znamkahso predstavljeni trije presejalni programi: SVIT (rak debelega črevesa in danke), ZORA (rak materničnega vratu) in DORA (rak dojke). Vsaka znamka je izšla v poli s po 50 znamkami na samolepilnem papirju, njihove nominale pa so 0,15 EUR, 0,35 EUR in 0,40 EUR.

Izšle so tudištiri redne, praznične znamke, dve zbožičnimain dve znovoletnima motivoma.Kot je že stalnica, so praznične znamke tudi tokrat izdane v polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk sta A in C, nominali božičnih znamk pa B in C.

Novembra Pošta Slovenije nadaljuje tudi z izidom serije znamkSlovenske znanstvenice. Na drugi znamki te serije je predstavljena bakterio-epidemiologinjodr. Amalijo Šimec. Znamka je izšla v mali poli z 10 znamkami in nominalo 0,55 EUR.

V serijiKmečke hiše na Slovenskemje v bloku izšla znamka z motivom hiše v Muzeju na prostem Pleterje. Nominala te znamke je 2,64 EUR.

SerijoSlovenci po svetuje tokrat dopolnila znamka, posvečenaSlovencem v Nemčiji. Znamka z nominalo 0,69 EUR je izšla v poli s 25 znamkami.

Tudi letošnji zadnji izid znamk Pošta Slovenije zaključuje z dvema znamkama serijeZ žlico po Sloveniji. Znamki vabita v kulinarično slovensko Istro z značilnoribo v šavorjuteristrskimi štruklji. Nominala vsake znamke je 1,22 EUR, znamki pa sta izšli v poli s 16 znamkami v sotisku (8 x 2).

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljona spletni straniwww.posta.si, na zavihkuhttps://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2020.

Ostanite zdravi!

Pošta Slovenije

Odnosi z javnostmi

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!