Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Top 5 marketinških in komunikacijskih trendov za obdobje COVID-19

Grayling napoved COVID-19 trendov

Top 5 marketinških in komunikacijskih trendov za obdobje COVID-19

Grayling napoved COVID-19 trendov

2020 je zagotovo leto, ki si ga bomo zapomnili – ne ravno kot najboljše leto. Kot družba smo se soočili z izzivi, ki jih prej nismo poznali in spremembe, ki smo jim priča na številnih področjih, bodo zagotovo imele velike posledice tudi na področju komunikacij. Medtem ko se COVID-19 kriza nadaljuje, je ekipa mednarodnih komunikacijskih strokovnjakov družbe Grayling prepoznala 5 trendov, ki bi lahko oblikovale komunikacije v prihajajočih mesecih.

“Pri podjetju Grayling smo preučili trende, ki se pojavljajo, prav tako pa smo pogledali trende, ki smo jih napovedali v preteklosti in kako so se odražali v družbi. Sedaj ne govorimo le o napovedih o potrošniških znamkah. Trenutni trendi veliko povedo o B2B komunikacijah, prav tako o odnosih z odločevalci,” je dejala Barbara Žejn, direktorica projektov, Grayling Slovenija.

Predstavljamo vam top 5 marketinških in komunikacijskih trendov:

Trend #1: Čustveno dojemanje​

Kako naj se podjetja soočijo s čustvenim davkom, ki ga terja COVID-19? Blagovne znamke bodo morale pokazati, kako lahko pomagajo osebju, dobaviteljem in strankam, da prebrodijo to obdobje. Še zlasti v obdobju, ko se približujemo božiču. Toda nič več floskul: če o pandemiji poveste le "Vsi smo v tem skupaj!", potem je mogoče bolje, če tega sploh ne rečete. Poiščite oprijemljiva, koristna dejanja - in jih nato izvedite.

Trend #2: Prosim, animirajte nas​

Sedaj ljudje potrebujemo zabavo in nekaj, kar vsaj za trenutek odvrne misli od situacije, v kateri smo se znašli. Skozi partnerstva in s pravilno strateško platform lahko vsakdo učinkovito prodre v vsebino - povpraševanje je tam zunaj. Igre in pretočno predvajanje v živo predstavljajo tudi velike priložnosti za podjetja in blagovne znamke, da na nov način dosežejo tiste ljudi, ki so najbolj pomembni.

Trend #3: Spoznajte svoje občinstvo

Medtem ko se različni sektorji z nastalo situacijo še naprej soočajo na izrazito različne načine in različne generacije imajo divergentne izkušnje s to „novo normalnostjo“, prilagojene komunikacije ostajajo ključne. Ali bo COVID-19 pripeljal do vzpona predmestja, pri čemer bodo osrednja območja mest izgubila na pomembnosti in vplivu? Če je odgovor pritrdilen, kako lahko podjetja in blagovne znamke komunicirajo s potrošniki, katerih osredotočenost in navade so se zaradi tega morda spremenili?

Trend #4: Sedite denarju​

Veliko je bilo že napisanega o negativnih posledicah COVID-19, ki jih bodo občutila predvsem podjetja – vendar, veliko bo tudi priložnosti. Hitrost prehoda na večinsko spletno nakupovanje je eno od očitnih področij, toda tesno usklajevanje s potrošniškimi trendi in razmišljanjem v vladi lahko privede do stabilnosti in celo uspeha za podjetja, ki razmišljajo naprej.

Trend #5: Negotova prihodnost​

Generacija Z se sooča s svetom, ki se bistveno razlikuje od vsega, kar so doživele prejšnje generacije - pa naj gre za način študija, potovanja in celo služb. Gotovo je, da bo to za mlade izjemno težko obdobje in da so se tradicionalni načini delovanja bistveno spremenili. Za nekatere pa je to priložnost, da si ustvarijo svojo pot in zagotovijo stabilen vir dohodka. Kako lahko vaša blagovna znamka ali podjetje pomaga mladim pri opredeljevanju, ustvarjanju in razvoju njihovih življenjskih poti in kariere?

###

O podjetju Grayling

Grayling (@GraylingPR) razvija inovativne in celovite komunikacijske rešitve, ki strankam prinašajo številne prednosti. Podjetje deluje v fleksibilni, mednarodni mreži, ki povezuje številne države in panoge. Grayling je delHuntsworthplc.

Za več informacij obiščite www.grayling.com.

Foto: Grayling

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!