Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Priznanje tudi za urejenost javnih stranišč

V petek, 20. novembra, je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) podelilo nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji za leto 2020.

Priznanje tudi za urejenost javnih stranišč

Velenje, 23. november 2020 –V petek, 20. novembra, je Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB)podelilo nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji za leto 2020.Mestno občino Velenje so uvrstili na 5. mesto, po ocenjevalnih kriterijih smo dosegli 5,51 točke.Na območju mestne občine Velenje imamo urejenih kar 8 javnih stranišč, katerih uporaba je brezplačna (turistično-informacijski center, mestno otroško igrišče, glavna avtobusna postaja, kletni prostori Centra Nova, garažna hiša pri zdravstvenem domu, ob Škalskem in Velenjskem jezeru ter v Sončnem parku).

Med letom so člani komisije prevozili 3.997 kilometrov in opravili terensko ocenjevanje na 154 lokacijah javnih stranišč po vsej Sloveniji. Preverili so, kakšno je stanje javnih stranišč v enajstih mestnih občinah, 78 ostalih občinah in 56 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji.

Namen akcije Naj javno stranišče je opozoriti na težave, ki jih imajo osebe s KVČB, pa tudi ostali invalidi. Poleg tega želijo javnost ozaveščati o pomenu stranišč ter informirati o dostopnih javnih straniščih, ki jih nujno potrebujemo. V vseh letih izvajanja akcije so dosegli osnovni namen akcije – spodbuditi občine in druge javne inštitucije k razmisleku o čistih in primerno urejenih straniščih.

Pošiljamo fotografijo javnega stranišča v Sončnem parku. Na naši spletni straniwww.velenje.sipa si lahko ogledate tudi Bilten Naj javno stranišče 2020.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto: MOV

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!