Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dan delodajalcev 2020, Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa - povezava na publikacije in posnetek dogodka

V izvedbi Pravne službe GZS s sodelavci je dne 18. 11. 2020 potekal Dan delodajalcev na temo Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa.

Dan delodajalcev 2020, Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa - povezava na publikacije in posnetek dogodka

V izvedbi Pravne službe GZS s sodelavci je dne 18. 11. 2020 potekal Dan delodajalcev na temoDelo na domu/na daljavo in pravica do odklopa.Posneteknajdete na tej povezavihttps://youtu.be/Y64HWFqTyuo.

Posvet je del štiriletnega projekta, ki ga GZS vodi skupaj z KSS PERGAM, z naslovomKrepitev kompetenc socialnih partnerjev v procesu kolektivnega dogovarjanja. Zelo smo veseli vseh pozitivnih odzivov.

Veseli nas, da smo na posvetu predstavili delo na domu kot ne le kot našo logično prihodnost dela, temveč obenem kot novo kulturo dela in odnosa med delavcem in delodajalcem. To vsebino bomo imeli priliko nadgraditi tudi v kolektivnih pogodbah dejavnosti; dve od njih sta to tematiko že uskladili in poteka podpisovanje aneksa h KP dejavnosti. Čestitke grafični dejavnosti in založniški in knjigotrški dejavnosti in obema direktorjema, Irmi Butina in Zdravku Kafolu!

Proces se je torej začel.

V nadaljevanju je dodana tudi povezava do publikacijeDelodajalska praksapraksahttps://www.gzs.si/Portals/SN-Pravni-Portal/DELODAJALSKA%20PRAKSA%202020.pdf, ki na kratko povzema vse na posvetu predstavljene teme in predstavi posamezne, skrbno izbrane predavatelje in poznavalce te materije, s Pravne fakultete v Ljubljani, Fakultete za družbene vede v Ljubljani, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, predstavnike gospodarstva in seveda naše Pravne službe.

Na povezavihttps://www.gzs.si/Portals/SN-Pravni-Portal/Vsebine/novice-priponke/SNOPI%C4%8C%203.pdfnajdete tudi letošnji (tretji) tematski snopič iz zbirke Pogajalske veščine za uspešno kolektivno dogovarjanje. Njegove avtorice so neposredno sodelujoče v projektu: Cvetka Furlan, Urška Sojč in Metka Penko Natlačen. Tretji snopič nosi naslovPrejemki iz delovnega razmerja kot pomembna vsebina kolektivne pogodbe.

In še: v okviru projekta pripravljamo tudiprevod prvega snopičaO kolektivnem dogovarjanju in kolektivnih pogodbah v angleški jezik.

Prav tako je v pripravi, ne pa še v delu, izidšestih separatov kolektivnih pogodb dejavnosti, ki so neposredno vključene v koncept tega projekta: papirno predelovalne industrije, grafične dejavnosti, založniške in knjigotrške, gradbene dejavnosti, drobnega gospodarstva in posredovanja z nepremičninami. Z njimi bomo izpopolnili zbirko Pogajalske veščine za uspešno kolektivno dogovarjanje.

Naslednje leto boDan delodajalcevže sedmi po vrsti in bo predvidoma posvečen E- pogajalskim veščinam v kolektivnem dogovarjanju in E- mediaciji kot mirnemu reševanju delovnopravnih sporov.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!