Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Mednarodna investitorska konferenca

V sredo bo potekala tradicionalna investitorska konferenca Nemškega združenja delničarjev (DSW) in Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance), letos z naslovom "European Capital Markets’ Union & the new Green Deal".

Mednarodna investitorska konferenca Nemškega združenja delničarjev in Evropske federacije investitorjev je bila konec preteklega tedna iz Frankfurta prestavljena v izključno spletni format – VABILO K SPREMLJANJU PRENOSA

V sredo bo potekalatradicionalnainvestitorska konferenca Nemškega združenja delničarjev(DSW) in Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance), letos z naslovom"European Capital Markets’ Union & the new Green Deal". Konferenca, ki bi sicer morala potekati v Frankfurtu oz. Wiesbadnu, je bila - zaradi zaostrenih epidemioloških razmer, po odločitvi nemške zvezne države Hessen, konec preteklega tedna - s strani DSW in Better Finance v celoti prestavljena v spletni format.

Ob tem je spletno registracijo opravilo že preko 250 udeležencev, pri čemer jih 80 % prihaja iz kar25 različnih držav.Neposredni prenos dogajanja s konferencebo dostopen na povezavi:https://broadcast-server.de/dsw-konferenz/.Konferenca se prične 2. 12., ob 9:00 uri. Vabljeni k spremljanju prenosa v živo. Odmevna bienalna konferenca, ki se jeVZMD s svojimamednarodnima poslovno-investitorskima programomaInvest to Slovenia(investo.si)inInternational Investors` Network (investo.international)aktivno udeležuježe 15 let, bo letos potekala v znamenju več panelov in predavanj o transformaciji podjetij, vzdržnemu in aktivnemu investiranju, izzivih unije kapitalskih trgov, virtualnih skupščinah delničarjev, itd.

Med vidnejšimi govorci tokratne konference bodo tudiEvropska komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov, Mairead McGuinness,Evropski komisar za pravosodje, Didier Reynders inIzvršna direktorica Evropskega organa za vrednostne papirje in trge(ESMA), Verena Ross.Iz perspektivenemškega predsedovanja EU, pa bo o bančni uniji in uniji kapitalskih trgovuvodoma zbrane nagovoril tudi državni sekretar na Nemškem zveznem ministrstvu za finance, dr. Jörg Kukies.Zaradi navedenih okoliščin pa je odpovedana sicer načrtovana pot Predsednika VZMD, mag. Kristjana Verbiča, člana Izvršnega odboraBetter Finance. Tako konference, kot tudi predhodnih zasedanj Skupščine in Izvršnega odbora Better Finance, se bo mag. Verbič udeležil preko spleta, pri čemer bo v najboljši možni meri poskrbljeno tudi za predstavitev dejavnosti in možnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD.

PR:

VZMD

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!