Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Večer DSR: Filmski večer od blizu na daljavo

V ponedeljek si oglejte prvi celovečerni film samostojne Slovenije

Večer DSR: Filmski večer od blizu na daljavoV ponedeljek si oglejte prvi celovečerni film samostojne Slovenije

V ponedeljek, 7. 12. ob 20.00 bomo na našem TV portalu v živo predvajali film Babica gre na jug, skupaj s sprotnimi komentarji režiserja in scenarista Vincija Vogue Anžlovarja.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija2. december 2020 ob 09:09Ljubljana - MMC RTV SLO

RTV Slovenija se pridružuje programskemu cikluDruštva slovenskih režiserjev, ki ravno letos praznuje 15 let delovanja. ProjektFilmski večer od blizu na daljavoje namenjen promociji slovenskega filma, a se je zaradi epidemioloških razmer po državi preselil na splet.

Prektelevizijskega portalabomo predvajali izbrane celovečerne filme iz bogate zakladnice slovenske filmske produkcije, filmi pa bodo pospremljeni s sprotnim komentiranjem vsakokratnega režiserja in moderatorja. Uporabniki boste lahko režiserju v živo zastavljali vprašanja, tako da jih boste zapisali v komentar na dnu spletnega članka nahttps://www.rtvslo.si/tv/filmi-in-serije.

Nekako v slogu: vse, kar ste že od nekdaj želeli vedeti o tem filmu, pa doslej niste imeli priložnosti vprašati.

Glavno in naslovno vlogo je odlično odigrala Majolka Šuklje. Foto: Arhiv RTV Slovenija

Kot prvega v nizu dogodkovVečer DSR: Filmski večer od blizu na daljavobomo natelevizijskem portaluvponedeljek, 7. 12. ob 20.00predvajali prvi celovečerni film samostojne SlovenijeBABICA GRE NA JUG(1991, trajanje 91) Vincija V. Anžlovarja, v produkciji Vogue & Kline Production.

O filmu

Gospa Sara, babica pri sedeminosemdesetih zbeži iz doma za ostarele, zasanjani glasbenik David pobegne pred nepopustljivim stanodajalcem, Laura zapusti svoj bend. Neregistrirani stari mercedes in cesta, ki pelje na jug, na prostost, v novo življenje. Na tej poti se naplete cela vrsta zgodb in humornih situacij, pa tudi pristnih in toplih človeških vezi. Glavni junak končno sreča babico, saj je v življenju ni imel nikoli. In babica se še nikoli ni imela tako lepo, kot te dni. In nadaljujejo pot na jug.Vir: Baza slovenskih filmov

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Youtube, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!Dovoli

O nastajanju filma, ustvarjalcih ter o vsem v zvezi s tem se bosta torej v živo pogovarjala scenarist, režiser in producent filmaVinci V. Anžlovarter režiserBoris Petkovič.

Glavno in naslovno vlogo je odlično odigrala že pokojnaMajolka Šuklje. V vlogi mladega glasbenika boste videliBojana Emeršiča, čedno dekle Laura pa jeNataša Matjašec Rošker. V filmu se pojavijo tudi drugi znani slovenski igralci:Gojmir Lešnjak - Gojc,Andrej Rozman - Roza,Alojz SveteinMarko Derganc.

Vabljeni k ogledu in zastavljanju vprašanj pod člankom nahttps://www.rtvslo.si/tv/filmi-in-serije!

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!