Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Mala galerija Banke Slovenije: Virtualna razstava Ni belega platna

v Mali galeriji Banke Slovenije smo pripravili novo razstavo z naslovom Ni belega platna, na kateri se predstavljajo študenti Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Spoštovani,

v Mali galeriji Banke Slovenije smo pripravili novo razstavo z naslovomNi belega platna, na kateri se predstavljajo študenti Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Dela na tokratni razstavi se vračajo k mediju slike, kar je v določeni meri je to v času hibridnosti skoraj vsega, ne samo umetniških zvrsti, presenetljivo, vsekakor pa pričujoča dela dokazujejo zanimanje za ta medij. Tako se med drugim prepletajo raznoliki prijemi, ki jih opredeljuje zanimanje za jezik, avtorstvo, probleme virtualne resničnosti in družbe digitalne dobe ter zanimanje za fluidnost pomenov in paradoksne materialnosti, ki iz te izhajajo.

Vabimo vas, da si dela študentov Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL ogledate bodisi skozi panoramska okna Male galerije Banke Slovenije bodisi prisluhnete otvoritvenemu nagovoru kuratorja galerije Vladimirju Vidmarju, saj je razstavni prostor v tem času za obiskovalce zaprt. Prilagamopovezavodo nagovora.

Prihodnji teden bomo na družabnih omrežjih objavili tudi podrobno vodstvo po razstavi s predstavitvijo vseh umetniških del, ki trenutno domujejo v naši galeriji.

Podrobnosti najdete vprilogi,za dodatne informacije pa smo na voljo nainfo@mgbs.siali 030 451 925.

Vljudno vabljeni k ogledu.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!