Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

EkstremnoSlovensko: Jerca Jerič in Andraž Jerič

napovednik dogodkov

EkstremnoSlovensko + Baza slovenskih filmov

EkstremnoSlovensko: Jerca Jerič in Andraž Jerič

Od 3. do 9. decembra nabsf.si.

V sodelovanju z Bazo slovenskih filmov zaključujemo spletno serijo filmskih druženj#EkstremnoSlovenskos producentskim duom,Jerco Jerič in Andražem Jeričem.Če smo do zdaj raziskovali svet posameznih režiserjev, pa bomo v zadnji ediciji EkstremnoSlovensko dobili uvid, kako z izborom in podporo projektov in ustvarjalcev producent sooblikuje krajino prostora in časa v katerem se nahaja.Jerca in Andraž Jerič sta ustanovitelja društva Temporama, producenta številnih kratkih filmov, celovečernega filma Posledice (2018), videospotov in številnih projektov v razvoju. Sodelujeta z zelo različnimi ustvarjalci, ki jih druži avtonomnost in svojstvenost filmskega izraza. Objavljena in izbrana filmografija tako omogoča edinstven vpogled v novo generacijo slovenskega avtorskega filma.Filme in pogovor z gostoma si je do 9.12. mogoče ogledati natej povezavi.

Dobre prakse

Pregled sezone 2020 s pomočjo 3 temeljev vrtnarjenja

Torek, 8. december ob 18.00 // seminar je brezplačen// obvezne prijave na:https://vrtbrezprekopavanja.si/webinar/

Tokratni brezplačni spletni seminar je namenjen pregledu sezone 2020 na podlagi treh temeljev, ki zagotavljajo uspešno vrtnarjenje. Aljaž Plankl bo predstavil praktične primere vzgoje sadik, metode Vrt BREZ prekopavanja in kompostiranja.

Intimni spletni kino

Ekstremno Virtualno

Serija spletnih filmskih debat in pogovorov vsako soboto in torek od 12. do 29. decembra ob 20. uri na platformi Zoom (povezave bodo na voljo pred začetkom pogovorov).

Društvo za razvoj filmske kulture bo v širokem sodelovanju s partnerskimi organizacijami, ustvarjalkami in ustvarjalci v decembru zapolnilo velik manko filmskih debat in pogovorov, ki nas je zajel zaradi omejitvenih ukrepov. Filmsko in družbeno-kritično obarvani večeri bodo vsakič ob 20. uri potekali tako, da si bodo udeleženci in udeleženke lahko vnaprej na spletu ogledali filme na določeno temo ali pa se bomo dotaknili že vsem poznanih naslovov, ki se vsako leto okrog zimskih praznikov pojavljajo na naši televizijskih in računalniških zaslonih. Nato se bomo v družbi različnih gostiteljic in gostiteljev pogovarjali in debatirali o ogledanem in vtisih ter občutjih, ki so se nam ob tem zbudili.Začenjamo prihodnjo soboto,12. decembra, ko bo prvi spletniPsihodramski kinoklubgostila praktičarka psihodrameJelena Grobler, z njo pa se bomo pogovarjali o filmuSvetilnik. Nadaljujemo v torek,15. decembra, ko se bomos Simono Jeralo in gostipogovarjalio filmu Česar si ne upamo, ki bo predvajanv okviru Festivala LGBT filma.19. decembrabomo s sociologijoNatašo Pivecna primeru filma Pravzaprav ljubezen analiziraliromantične komedijein ideološke momente ter razne -izme (npr. seksizem, rasizem, homofobija, starizem itd.), ki jih vsebujejo.22. decembrabomo prikazalifilma o"zadnji afriški koloniji"Zahodni Sahari:Videti El Aaiún, režiserja Erika Valenčiča, in3 ukradene kamere, video aktivistične skupine Equipe Media; ter sez ustvarjalcislednjega filmain gosti iz Zahodne Sahareseznanili s trenutnim stanjem v državi, ki jo je znova zajela vojna in vzroki zanjo.26. decembrabomo na pogovoru gostiliDrago Potočnjak, ki bo ob 30-letnici dneva samostojnosti in enotnosti predstavila svoje izsledke o sestrelitvi slovenskega pilota Tonija Mrlaka med osamosvojitvenimi boji in zakaj ta zgodba še ni bila prenesena na film. Decembrske debatne večere bomo zaključili v družbi "herojev" Uroša Kaurina in Vita Weissa, ki nas bosta prek akcijsko filmske franšize Umri pokončno motivirala, da se herojsko spopademo s korono in čudnimi časi, v katerih smo se znašli.Več na:http://gt22.si/ekstremno-virtualno/

Avla.GT22 + Studio 12:22

#intervencija4: Mina Fina: Vztrajno trdno in obenem krhko

Spletna tvoritev: v soboto, 12. decembra ob 21.00 //facebook stran GT22

Izhodišče za Intervencijo v avli GT22 so risbe, kolaži in izrezki, ki so nastali namesto pisanja dnevnika v času ustavitve javnega življenja. Risba, kot primaren in najbolj oseben zapis, zavzema v mojih delih osrednje mesto. Razvijam lasten slog mehkih potez, kombinacije črnin in šrafur in poetičnih, včasih melanholičnih intimnih motivov. Podobe združujem in dopolnjujem s pisanjem, pri čemer z zabrisanim avtorskim rokopisom ustvarjam vzdušje osebnega in izpovednega. Vztrajno trdno in obenem krhko predstavlja grobo povečane fragmentirane silhuete teles v kompoziciji, ki jo dopolnjujejo intervencije na stenah galerije.Melanholija, odtujenost, absurd, kuga, kam pa kam veseli popotnik?Mina Fina(1978) v svojem umetniškem delu raziskuje risbo, ilustracijo, animacijo in video ter prehajanje med temi mediji, velikokrat v končni obliki prostorske instalacije. Izdala je več izvirnih avtorskih publikacij, zinov in knjig umetnika. Je samostojna grafična oblikovalka, ilustratorka in vidžejka, članica oblikovalske grupe Ee, avdio-vizualnega kolektiva Your Gay Thoughts in neformalne umetniške skupine Riso Paradiso. Od leta 2008 redno razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.#INTERVENCIJEnastajajo v produkciji Ustanove Fundacije Sonda ob podpori Mestne občine Maribor, GT22 in Studia 12:22.

Dobre prakse + Zavod Razvoj Maribor

Predavanje o čebelarstvu + ogled filma The Real Reason

Torek, 15. december 2020 ob 11. uri // facebook stranRazvoj Maribor

Osnovna tema bo seznanjanje z nevarnostmi (uporaba pesticidov, fungicidov, ekonomika monokultur, varoja – čebelji zajedalec), ki ogrožajo preživetje čebel, ter uvajanje ukrepov za njihovo preživetje. Obenem bo potekala tudi predstavitev trota kot tretjega člana čebelje družine, njegov pomen pri razvoju čebelje družine in pri preprečevanju razvoja varoje.Dogodek bo trajal dve uri.

Poslušalnica GT22

Maribor Is The Future podcast>https://soundcloud.com/maribor-is-the-futureRadio MARŠ:>http://radiomars.si/Radio Maribor:>https://www.rtvslo.si/radiomaribor/Radio Študent:>https://radiostudent.si/

V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki.Delovni čas:eno uro pred dogodki inv času dogodkov.gt22.si///facebook//info@gt22.si//Glavni trg 22, Maribor//virtualni sprehod po GT22//

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!