Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Forma viva je živa / Forma viva e' viva

V parku skulptur Forma viva je živo in se praši tudi pozimi! V teku je čiščenje kipov, saj se je na kamnitih površinah s časom nabralo veliko atmosferske umazanije. Akademska kiparja Miha Pečar in Marko Zelenko skulpture, ki se nahajajo v najstarejšem delu tega parka, na konici seškega polotoka, čistita z vročo vodo na pritisk in fungicidom.

FORMA VIVA JE ŽIVA

V parku skulptur Forma viva je živo in se praši tudi pozimi! V teku je čiščenje kipov, saj se je na kamnitih površinah s časom nabralo veliko atmosferske umazanije. Akademska kiparjaMiha PečarinMarko Zelenkoskulpture, ki se nahajajo v najstarejšem delu tega parka, na konici seškega polotoka, čistita z vročo vodo na pritisk in fungicidom.

Na video posnetku: Kipar Marko Zelenko čisti skulpturo hrvaškega kiparjaIvana Sabolića (1921-1986), enega prvih udeležencev Forme vive Portorož leta 1961.

https://www.youtube.com/watch?v=Pfn2BVyRj_I

FORMA VIVA È VIVA

Nel parco delle sculture Forma Viva tutto è vivace e la polvere si alza anche d’inverno. In corso abbiamo la pulitura delle sculture tramite acqua calda pressurizzata e fungicida. Sulle superfici delle pietre si sono infatti nel tempo accumulati strati di polvere dovuti agli agenti atmosferici. Due scultori sloveni,Miha PečareMarko Zelenko, si stanno occupando della cura delle opere publiche esposte nella parte più antica del parco, sulla punta della penisola si Sezza.

Nel video: Marko Zelenko pulisce la scultura dell’artista croatoIvan Sabolić(1921-1986) che è stato stato uno dei primi partecipanti della rassegna nel 1961.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!