Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V Sloveniji na voljo čezmejna takojšnja plačila

od včeraj je tudi v Sloveniji v uporabi vseevropska plačilna infrastruktura za izvrševanje takojšnjih plačil v evrih. Njena bistvena prednost je, da omogoča izvrševanje takojšnjih plačil v evrih tudi čezmejno, ne zgolj v Sloveniji.

Spoštovani.

od včeraj je tudi v Sloveniji v uporabi vseevropska plačilna infrastruktura za izvrševanje takojšnjih plačil v evrih. Njena bistvena prednost je, da omogoča izvrševanje takojšnjih plačil v evrih tudi čezmejno, ne zgolj v Sloveniji. Za takojšnja plačila velja, da po nakazilu sredstev prejemnik plačilo prejme praktično takoj oz. v največ desetih sekundah, ne glede na dan ali uro. Infrastrukturi sta se zaenkrat pridružili dve slovenski banki, v evrskem območju jih je skupaj 55. V Banki Slovenije ocenjujemo, da se bo število ponudnikov, dosegljivih znotraj te infrastrukture, v prihodnjem letu povečalo tako v Sloveniji kot v evrskem območju.

Sporočilo za javnost pripenjamo, na voljo je tudi naspletnih stranehBanke Slovenije. V priponki prilagamo infografiko z nekaj ključnimi poudarki o TIPS.

Lep pozdrav,

BANKA SLOVENIJEEvrosistemOdnosi z javnostmiE-naslov:pr@bsi.siInternetni naslov:http://www.bsi.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!