Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dobrodelni teden ZPMS in TV Slovenija

Med 14. in 20. decembrom 2020 bo potekal Dobrodelni teden, ki ga Zveza prijateljev mladine Slovenije pripravlja v sodelovanju s Televizijo Slovenija.

Dobrodelni teden ZPMS in TV SlovenijaMed 14. in 20. decembrom 2020 bo potekal Dobrodelni teden, ki ga Zveza prijateljev mladine Slovenije pripravlja v sodelovanju s Televizijo Slovenija.

Med Dobrodelnim tednom lahko posamezniki in podjetja prispevajo prek telefonskega klica, SMS sporočila ali z nakazilom na TRR račun.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija8. december 2020 ob 14:36Ljubljana - Televizija Slovenija

Dobrodelni teden ZPMS in TV Slovenija za družine in otroke v stiski.

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije si ves čas delovanja prizadevajo, da bi delali v dobro otrok in družin. Zgodb pa žal nikoli ne zmanjka, med njimi pa so tudi takšne: "Mamica samohranilka, ki z dvema sinovoma in babico živi na podstrešju, starejši sin pa ima cerebralno paralizo. Zgodba deklice z motnjo v duševnem razvoju, ki ima težko govorno-jezikovno motnjo z avtizmom. Deklica živi sama z mamico, ki prejema le nadomestilo za izgubljeni dohodek. Zgodba brezposelne mame, ki skrbi za svojega invalidsko upokojenega moža – ima malformacijo možganskih žil, težko govori, ima motnje ravnotežja in potrebuje stalno skrb in pomoč. Skupaj imata štiri otroke. Primer mamice, ki sama z minimalno plačo skrbi za štiri otroke."

Foto: TV SLO

"To so zgodbe, ki so bile vse do sodelovanja z RTV Slovenija, v javnosti nerazkrite," je povedalaDarja Groznik, predsednica ZPMS in dodala: "Tokrat pa bodo dobile svoj glas in novo upanje. Štirim družinam, za katere skupaj z RTV Slovenija, to je gledalkami in gledalci TV Slovenija, namenjamo posebno pozornost in zbiramo finančna sredstva."

Finančna sredstva se bodo zbirala za štiri družine, pa tudi za darila za vse otroke oz. družine v stiski, ki otrokom daril ne morejo omogočiti.

Načini zbiranja prispevkov

Na telefonsko številko 090 93 30 82 (darujete 1,25 EUR)S poslanim SMS sporočilom na 1919 s ključno besedo ZPMS (darujete 1 EUR) in ZPMS5 (darujete 5 EUR)Na TRR, ki ga ima ZPMS odprtega pri NKBM SI56 0510 0801 5645 025, sklic 00 07-245004, koda namena: CHAR, namen: DOBRODELNI TEDEN RTV

"Po oktobrskemu Tednu dobrodelnosti, ki ga je TV Slovenija organizirala skupaj z Rdečim križem, novembrskemu koncertu Klic dobrote, ki ga je RTV Slovenija organizirala skupaj s Karitasom, 28. Dobrodelnim Miklavževim koncertom, ki je bil na sporedu pretekli vikend, je Dobrodelni teden z ZPMS že četrti dobrodelni projekt v treh mesecih," je povedalaNatalija Gorščak, direktorica Televizije Slovenija in dodala: "Zavedamo se pomena sodelovanja javnega medija pri družbeno odgovornih akcijah pomoči potrebnim. Tovrstna sodelovanja so že tradicionalna. V prihodnje pa se bomo trudili, da bomo v oddajah še bolj aktivno opozarjali na pojave, ki ljudi pripeljejo v revščino."

Višino zbranih sredstev bodo razkrili v ponedeljek, 21. 12., v oddaji Dobro jutro.

Sodelovanje petih televizijskih oddaj

V Dobrodelnem tednu bodo pri akciji sodelovale številne oddaje Televizije Slovenija, medijsko podporo pa nudili tudi drugi programi RTV Slovenija. Sredstva se bodo zbirala od 11. 12. do 20. 12. 2020, dobrodelni projekt in poziv k zbiranju sredstev pa bo predstavljen v oddajah Tednik (14. 12.), Vem! (18. 12.), Dobro jutro (18. 12.), Zadnja beseda (19. 12.) in Vikend paket (20. 12.). Višino zbranih sredstev bodo razglasili v ponedeljek, 21. 12. v oddaji Dobro jutro.

VTednikuse bodo vprašali kdo od treh dobrih decembrskih mož v Sloveniji najpogosteje pušča darila v peharjih, nogavicah ali pod jelkami. Miklavž, Božiček ali Dedek Mraz? Koliko otrok obiščejo kar vsi trije? Od kod izvirajo prijazni bradateži, kakšna darila in sporočila nosijo, kateri je najbolj domač v naših logih? Zakaj je prav december mesec obdarovanja in zakaj obdarovanje že od nekdaj tke posebne vezi med ljudmi.

Foto: TV SLO

V oddajiDobro jutrobodo v petek, 18. 12., predstavili zgodbi dveh družin s štirimi otroki, ki imata težke pogoje za življenje, ter zbirali sredstva za obe družini. V oddaji bodo tudi predstavili, kako so s sredstvi, ki so jih pri ZPMS pomočjo RTV Slovenija zbrali v lanskem letu, pomagali družinam.

V oddajiDobrodelni Vem!, ki bo predvajana v petek, 18. 12., bodo sodelovaliLucija Ćirović,Nika RozmaninAnže Zevnik. Predstavili bodo zgodbi dveh družin v stiski in gledalce pozivali k darovanju na objavljene številke. V sodelovanju s TV Slovenija in ZPMS imajo za oddajo Vem! že dogovorjena dva večja donatorja, podjetji Transpak in Delamaris.

Foto: TV SLOFoto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

V Dobrodelni teden se vključuje tudi žensko komentatorsko omizje iz oddajeZadnja beseda. V soboto, 19. 12. , vas bodo štiri dame spodbujale k dobrodelnosti in prisluhnile posebni gostji o stiskah, ki jih otroci občutijo v družinah s težavami.

Vikend paket bo v nedeljo, 20. 12., zadnjič pomahal svojim gledalcem v letu 2020. In v duhu prihajajočih prazničnih dni in v sodelovanju z gledalkami in gledalci, zaključuje akcijo Dobrodelni teden Televizije Slovenija, v katerem se zbira denar za družine z invalidnimi ali drugače prikrajšanimi otroki. Bernarda in Jože bosta gostilaLoro Klinc, ženo najboljšega kolesarja na svetu,Primoža Rogliča, ki se nam bo prav tako javil v studio. S svojo zgodbo dokazujeta, da je tudi leto velikih izzivov v mnogih pogledih zmagoslavno leto. Jože in Bernarda bosta spomnila tudi na najbolj zabavne in čustvene dogodke tega leta, ki sta jih doživljala s svojimi gosti.

Foto: TV SLO

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!