Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OZS: Pričakujemo sproščanje ukrepov

Vlada je na sinočnji dopisni seji še za teden dni podaljšala obstoječe ukrepe. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pa ob današnji razpravi Vlade pričakujemo, da bo upoštevala naše argumente in odprla nekatere dejavnosti, ki se sedaj odvijajo na črno.

OZS: Pričakujemo sproščanje ukrepov

Ljubljana, 13. 12. 2020 - Vlada je na sinočnji dopisni seji še za teden dni podaljšala obstoječe ukrepe. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pa ob današnji razpravi Vlade pričakujemo, da bo upoštevala naše argumente in odprla nekatere dejavnosti, ki se sedaj odvijajo na črno.

"Posvet ocenjujem kot pozitiven, saj je vlada prisluhnila našim argumentom. Epidemije ne bomo zajezili, če ne spremenimo našega pristopa k reševanju situacije. Mnogo bolje je odpreti dejavnosti, ki se bodo tako izvajale pod strogim nadzorom, posledično bo tudi manj okužb, saj bomo sočasno zajezili delo na črno. V prihodnjih dneh tako pričakujemo odprtje frizerskih, kozmetičnih salonov, avtopralnic, čistilnic, cvetličarn, neživilskih trgovin in nekaterih drugih," je po sinočnjem posvetu na Brdu pri Kranju dejalpredsednik OZS Branko Meh. Hkrati pa apelira na vse državljane, da se strogo držijo zaščitnih ukrepov, s čimer bodo pomagali zajeziti epidemijo in pripomogli k čim hitrejšemu okrevanju slovenskega gospodarstva.

Vlada je sicer bolj naklonjena odpiranju dejavnosti po statističnih regijah, in sicer na podlagi epidemiološke slike.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!