Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Špilferderber – novost v ponudbi podkastov Vala 202

Drugi program Radia Slovenija – Val 202 z včerajšnjim dnem ponudbo podkastov bogati s Špilferderberjem.

Špilferderber – novost v ponudbi podkastov Vala 202

Drugi program Radia Slovenija – Val 202 z včerajšnjim dnem ponudbo podkastov bogati s Špilferderberjem.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija15. december 2020 ob 09:19Ljubljana - MMC RTV SLO

V podkastu bo voditelj Jurij Drevenšek gostil sogovornike, ki pripadajo generaciji, rojeni v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Prvi podkast z Emkejem že najdete v vaši najljubši aplikaciji ali na povezavi:https://val202.rtvslo.si/2020/12/spilferderber-emkej/

Špilferderber je podkast generacije in za generacijo, ki se je rojevala v času, ko so černobilski radioaktivni oblaki ravno pustili svoje sledi na slovenski solati in gobah. Podkast za generacijo, ki ji je bilo še med zadnjimi dopuščeno, da odrašča brez vse novodobne odvečne potrošniške logike in stremljenja za več in bolje in višje. Podkast o generaciji, ki ji je bilo rečeno, da bo vse v redu, če bo pridna, hodila v šolo, se učila in doštudirala. Podkast o generaciji, ki stoji na meji med novim in starim svetom in ki oba svetova uspešno na novo izprašuje in zaznamuje."Špilferderber je pa edino logično ime. Ime za generacijo, ki naj bi bila lepa, pridna in korektna, ampak se je, ne po svoji volji, znašla na prelomu dveh sistemov ali trku dveh svetov - odraščala analogno, deluje digitalno, vzgojena v socializmu, živi v kapitalizmu, vzgojena, da bo imela redne službe, a dela pekarno. Torej ne od tu in ne od tam, špilferderberji za vse strani," pojasnjuje Drevenšek.

Drugi program Radia Slovenija – Val 202 ponudbo podkastov bogati s Špilferderberjem. V podkastu bo voditelj Jurij Drevenšek gostil sogovornike, ki pripadajo generaciji, rojeni v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Foto: Alan Orlič

Nove epizode bodo poslušalce v aplikacijah za podkaste pričakale vsak drugi ponedeljek, prvič 14. 12., ko je gost Emkej. "Odločili smo se, da bomo v goste povabili čim več sogovornikov iz generacije rojene v osemdesetih iz različnih področij, od kulture, športa, medicine, znanosti, novinarstva, poslovnega sveta, ki so s svojim delom pri svojih letih že pustili nek pečat."Drevenšek, ki sicer ne posluša veliko podkastov, se je na začetek projekta pripravljal precej dolgo. "Do tega sodelovanja je prišlo na povabilo in vztrajanje odgovornega urednika Vala 202 Nejca Jemca in po skoraj enoletni počasni in organski rasti ideje od osnutka do realizacije."

Radio Slovenija kot sodoben radio razvija lastno ponudbo podkastov, naročnikov pa je že preko 72.000. Največje občinstvo imajo oddaje Radio Ga Ga (več kot 11.700 naročnikov), Odbita do bita (več kot 10.000 naročnikov), Frekvenca X (več kot 7.500 naročnikov) Toplovod (več kot 7.800 naročnikov) ter Lahko noč, otroci (več kot 7.900 naročnikov).

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!