Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

25 tisoč evrov za pomoč bolnim in družinam v stiski

Mestna občina Velenje je poznana po dobrodelnosti in da pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo. Tako bomo, kot smo že napovedovali, tudi ob letošnjem koncu leta sredstva namenili za dobrodelne namene.

25 tisoč evrov za pomočbolnimin družinam vstiski

Velenje, 16. december 2020 –Mestna občina Velenje jepoznana po dobrodelnosti inda pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo. Tako bomo, kot smo že napovedovali,tudi ob letošnjem koncu leta sredstva namenili za dobrodelne namene.Že načrtovanim sredstvom za dobrodelnost smo dodali še sredstva, ki bi jih sicer namenili izvedbi prazničnih dogodkov (koncert ob prižigu praznične razsvetljave, čarobna promenada, silvestrovanje), ki jih letos žal ne moremo izvesti.V Velenjusmo vedno znali prisluhniti razmeram in stiskam, s katerimi se soočajo naši občani.Šteje pravvsak posameznikin letos smo za pomoč ljudem že namenili 35 tisoč evrov. Temu zdaj dodajamo še25 tisoč evrov, in sicerza pomoč tistim našim občankam in občanom, ki so se znašli v stiski, ki je sami ne morejo rešiti in pomoč nujno potrebujejo.

Časi sozahtevni. Zaradi epidemijein njenih posledicje vse več posameznikov in družin v stiski. Nekateri so zaradi epidemije izgubili zaposlitev, morda je kdo v družini hudo zbolel, otroci imajo težave pri pouku na daljavo, zaradi dolgov ostajajo redne položnice neplačane…Pomagali bomo tudi družinam z redkimi boleznimi oz. osebam s posebnimi potrebami.

10 tisoč evrov bomo nakazali Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje, na katero se v zadnjem obdobju obrača vse več družin s hudimi življenjskimi stiskami, 15 tisoč pa Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, kjer komisija prav tako dobiva vedno več vlog za pomoč. Oni pa bodo sredstva razporejali naprej vsem pomoči potrebnim.

Kdorkoli, ki se je znašel v socialni stiskizaradi zgoraj navedenih razlogov, se lahko obrnepo pomoč na pristojne institucije, in sicerali na Medobčinsko zvezo prijateljev mladine (MZPM)Velenje (03/8977540,ob delavnikihmed 9. in 16. uro) ali na Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje (03/8961 738, ob delavnikih, email:nina.korelc@velenje.si), kjer bodo vsak primer skrbno preučili in pomagali vsem, za katere bo ugotovljeno, da pomoč resnično potrebujejo.

Verjamemo, da, če sodelujemo, lahko marsikomu pomagamo. Bodimo v teh dneh vsi dobrodelni. Morda pomagajmo sosedu, ki ne more sam v trgovino, specimo piškote za prijatelja, ki je zaradi epidemije izgubil službo, zavijmo darilo za otroka, za katerega vemo, da mu starši zaradi socialne stiske težko kupijo kaj lepega … podarimo prijazne besede ali topel nasmeh in zrimo optimistično v leto, ki prihaja!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!