Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

[Praznični RTV program] Za silvestrovo je najlepše doma v družbi TV Slovenija

Silvestrskemu Kaj dogaja? bosta sledili oddaji Srečno noro leto in Silvestrski pozdrav

[Praznični RTV program] Za silvestrovo je najlepše doma v družbi TV SlovenijaSilvestrskemu Kaj dogaja? bosta sledili oddaji Srečno noro leto in Silvestrski pozdrav

Televizija Slovenija je za silvestrski večer pripravila pester program, ki bo trajal od 20.00 pa vse do zgodnjih jutranjih ur. Obeta se bogat športni program, v informativnem in na rtvslo.si pa se bomo sprehodili med najodmevnejšimi dogodki leta 2020.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija16. december 2020 ob 15:41Ljubljana - MMC RTV SLO

Po osrednji silvestrsko obarvani informativni oddaji TV-Dnevnik bo satirični pogled na leto 2020 pripravila ekipa oddajeKaj dogaja?. V silvestrskem Kaj dogaja? bodo avtorji na svojevrsten način komentirali iztekajoče se leto. Več bo glasbe in zanimivih oglašanj, v goste bodo prišli Slovenci, ki bodo gledalcem zaželeli vse najlepše. Na obisku bosta prva diva slovenske glasbe Helena Blagne in prvi mož NIJZ-ja Milan Krek. Prišla bo tudi posebna gostja, ki nas spremlja že vse leto, in upamo, da bo to njen edini in zadnji obisk – gospa Korona osebno.

Za silvestrovo bodo z vami Tilen Artač, Maja Martina Merljak in Blaž Švab.

Nekaj minut pred 21.00 bo na sporedu oddajaSrečno noro leto, ki jo bo vodilaMaja Martina Merljak. Voditeljica bo pisala pismo dedku Mrazu in se v njem posvetila najbolj čudnemu letu, ki smo ga preživeli. Zajela bo vse, od globalnih podvigov, lokalnih presežkov do velikih osebnih zmag. Najboljši stendapovski komiki se bodo v oddaji pomerili v All stars kvizu leta med vzhodom in zahodom, glasbeniki bodo na varni razdalji igrali v dvojicah, gostje pa bodo tri izjemne osebnosti. V posebnem resničnostnem šovu, ki bo hkrati potekal v treh večjih slovenskih mestih, bomo na ogled postavili kolo, po domače bicikl. Bo ta dočakal polnoč? Bo Maja dobila svoje darilo? Odgovore na ta vprašanja boste dobili nekaj po 22.00.

Volume 0%Napovednik: Silvestrski program na TV SLO

Potem ko bo Maja izvedela, ali bo dobila darilo, in se odpravila k svoji družini, bo gledalce v novo leto neposredno iz studia Televizije Slovenija popeljalBlaž Švab v oddaji Silvestrski pozdrav. Z njim in gledalci bodo silvestrovali najuspešnejši pevke in pevci iz Slovenije, oglasili se nam bodo Slovenci po svetu, čestitali bodo posamezniki, ki so v medijskih vodah pustili sled: Slavoj Žižek, Pedro Opeka, Maja Keuc, Anže Škrube, bratje Prevc, Zlatko Zahovič, Goran Dragić, Anže Kopitar, Boris Pahor, Aleksander Čeferin … Gostili bomo gasilke in gasilce, policiste, slovenske vojake, carinike, komunalne delavce, porodničarje, zaposlene v UKC Ljubljana in UKC Maribor. Pošiljali nam bodo lepe želje in misli. V dobrih dveh urah in pol bomo slišali uspešnice, ki jih vsi poznamo, čas pa bomo glasbeno zavrteli tudi nazaj.

Gledalci bodo lahko pošiljali kratka sporočila, SMS-e, v katerih bodo sporočali, komu so v letošnjem letu hvaležni, povedali nam bodo, s kom pričakujejo polnoč, po čem si bodo to leto, ki jemlje slovo, zapomnili. Gledalke in gledalci bodo lahko pošiljali tudi fotografije, ki jih bomo živo objavili, iz njih pa gradili virtualno smrečico.Ob polnoči pa nam bo seveda zapel Alfi Nipič.

Po 1.00 bo sledil posnetekkoncerta Ritem mladosti, ki smo ga posneli lani, sledila bo oddajaShow must goonsQueeniin Adamom Lambertom in za tiste, ki bodo zdržali do jutranjih ur,Stings koncertom izPariške dvorane Olympia.

V INFORMATIVNEM PROGRAMU ODMEVI LETA 2020 IN POGLED NAPREJ

V ponedeljek, 28. decembra, bosta ob 20.00 in 21.00 na sporedu TV SLO 1 oddaji Slovenija v letu 2020 in Svet v letu 2020. Prvo pripravlja Andreja Gregorič, drugo Meta Dragolič.

Dan pozneje, v torek, 29. decembra, bo na TV SLO 1 ob 21.00 na sporedu Pogovor o prihodnosti Slovenije, ki ga bo vodila Tanja Starič, 30. decembra pa bomo v Odmevih gostili predsednika države Boruta Pahorja. V uredništvu Informativnega programa Televizije Slovenijaizbiramo osebnost leta doma in na tujem.

SLOVENIJA V LETU 2020

28. 12. ob 20.00 na TV SLO 1

V oddaji Slovenija v letu 2020 bomo pobliže pogledali, kako je epidemija koronavirusne bolezni ustavila naš vsakdan, razgalila družbene in strukturne šibkosti naše države, ob tem pa opozorila tudi na naše kreposti. Zanimale nas bodo posledice na tistih družbenih podsistemih, ki so bili najbolj na udaru: zdravstvo, skrb za starejše, šolstvo, gospodarstvo, kultura ... Postavili si bomo vprašanja, ali bi z drugačnimi ukrepi lahko bolje zajezili epidemijo, ter se spomnili večmilijonskih nabav zaščitne opreme. Dotaknili se bomo novih družbenih realnosti, kot sta trenutna omejenost naših življenj in strah pred razjedanjem demokratičnih standardov. Oboje je spodbudilo družbeno kritiko. Seveda pa bomo pozdravili tudi svetle trenutke leta, ki se izteka, za katere upamo, da so se dotaknili vseh nas.

SVET V LETU 2020

28. 12. ob 20.55 na TV SLO 1

V oddaji Svet v letu 2020 bomo pregledali, kakšne gospodarske in politične posledice ima pandemija covida-19 v svetu ter kolikšno bo število ljudi, ki bodo zaradi pandemije potrebovali človekoljubno pomoč.

Obravnavali bomo lažne novice ter podnebne spremembe, pa tudi dogodke, kot so ameriške predsedniške volitve, ki bi jim sicer bile namenjene prve strani časopisov in prve minute oddaj v vseh svetovnih medijih, vendar jih je pandemija potisnila na drugo mesto. Oddajo bomo sklenili z visokimi pričakovanji glede učinkovitosti cepiva proti covidu-19.

ŠPORTNI PROGRAM TV SLO

Dnevi okrog novega leta bodo v športnem uredništvu Televizije Slovenija že tradicionalno posvečeni prenosom tekem z69. novoletne skakalne turneje, na kateri je v lanski sezoni slavil Dawid Kubacki. Na TV SLO 2 si boste lahko ogledali vse tekme in dan pred njimi tudi kvalifikacije z vseh štirih skakalnic – Oberstdorf (28. in 29. 12. 2020), Garmisch-Partenkirchen (31. 12. 2020 in 1. 1. 2021), Innsbruck (2. in 3. 1. 2021) in Bischofshofen (5. in 6. 1. 2021).

Med 28. decembrom 2020 in 6. januarjem 2021 si bodo gledalci drugega programa Televizije Slovenija lahko ogledali tudinovoletno turnejo v smučarskih tekih.

V soboto, 26. decembra, bo na TV SLO 2 na sporedudokumentarna oddaja 100 let nogometa v Sloveniji.

V ponedeljek in torek, 28. in 29. decembra, se bodo alpske smučarke pomerile v veleslalomu in slalomu na Semmeringu, moški pa v smuku in superveleslalomu v Bormiu.

V petek, 1. januarja 2021, bo še posebej zanimiva 60-minutna oddajaŠport v letu 2020, v kateri se bomo spomnili največjih športnih dogodkov in uspehov preteklega leta. V goste prihajataTadej Pogačar in Primož Roglič.

V nedeljo, 3. januarja 2021, bomo spremljaliženski slalom iz Zagreba. Po neposrednih prenosih tekme za Snežno kraljico si boste na TV SLO 2 lahko ogledali še dokumentarno oddajoMaribor Vijolčni, dokumentarni film ob 60. obletnici NK Maribor, in oddajoŠportelo športnih dosežkih Slovencev v Italiji.

RTVSLO.SI IN NAJODMEVNEJŠE ZGODBE LETA 2020

Na spletni strani rtvslo.si v decembru objavijamoizbor 20 zgodb, ki so najbolj zaznamovale Slovenijo in svet v tem posebnem letu 2020. Poleg tega bomoSvet v letu 2020predstavili tudi v posebni fotogaleriji, objavili sto športnih zgodb tega leta ter pregledali najodmevnejše dogodke s knjižnega področja in iz sveta filma.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!