Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

[Praznični RTV program] Božično doživetje na Televiziji Slovenija

Za božični večer živi program, baletne in glasbene božične klasike, prenos polnočnice in koncerta ob osvetlitvi božičnega drevesca v Vatikanu

[Praznični RTV program] Božično doživetje na Televiziji SlovenijaZa božični večer živi program, baletne in glasbene božične klasike, prenos polnočnice in koncerta ob osvetlitvi božičnega drevesca v Vatikanu

Gledalke in gledalce bomo skozi božični večer prvič pospremili z živim programom, celoten božični čas bodo bogatile brezčasne glasbene in baletne klasike, natanko ob polnoči na božični večer bo mogoče spremljati neposreden prenos polnočnice.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija15. december 2020 ob 09:49Ljubljana - MMC RTV SLO

Na prvem programu Televizije Slovenija bomo gledalce in gledalke letos prvič skozi božični večer in noč pospremiliz živim programom.

Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Takoj po koncu osrednje informativne oddaje TV-Dnevnikv četrtek, 24. 12. 2020, ob 20.00vas bo v miren in vesel božični večer za vso družino in vse generacije z navdihujočimi pogovori z gosti popeljala voditeljicaBernarda Žarn v družbi sovoditeljice, ki za zdaj ostaja še skrivnost. V božični program se boste v živo lahko vključevali tudi gledalke in gledalci, prisluhnili bomo vašim voščilom, izbirali najbolj izvirno smrečico in jaslice, obdarovali …

Skozi božični večer vas bodo z najlepšimi božičnimi melodijami pospremili znani slovenski glasbeniki. Prisluhnili boste lahkoHeleni Blagne, Matjažu Robavsu, Maji Keuc, Nuški Drašek in Aniki Horvat, ki so ob pomoči Simfoničnega orkestra RTV Slovenijapripravili prelepe priredbe najbolj znanih božičnih pesmi. Poskrbeli bomo, da ne boste sami na božično noč!

Natanko ob polnoči bo sledil neposredni prenospolnočnice iz ljubljanske stolnice. Bogoslužje bo vodil nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore.

BOŽIČNA PRAVLJICA, glasbeno igrana oddaja

GLASBENI IN BALETNI BOŽIČ

DUHOVNE VSEBINE V BOŽIČNO-NOVOLETNEM ČASU

- BOŽIČNI POSLANICIEVANGELIČANSKEGA IN KATOLIŠKEGA ŠKOFA24. 12. ob 19.50 na TV SLO 1- NEPOSREDNI PRENOSPOLNOČNICEIZ LJUBLJANSKE STOLNICE25. 12. ob 00.00 na TV SLO 1- NEPOSREDEN PRENOS MAŠE IZ LJUBLJANSKE STOLNICE25. 12. ob 8.00 na TV SLO 2- NEPOSREDNI PRENOSEVANGELIČANSKEGA BOGOSLUŽJAIZ MURSKE SOBOTE25. 12. ob 10.00 na TV SLO 1- MUZEJ JASLIC NA BREZJAH25. 12. ob 11.00 na TV SLO 1- KONCERT OB OSVETLITVI BOŽIČNEGA DREVESA V VATIKANU25. 12. ob 11.20 na TV SLO 1- NAGOVOR PAPEŽA FRANČIŠKAURBI ET ORBI25. 12. ob 12.00 na TV SLO 1- OZARE– praznično razmišljanje Andreje Krt Zakonjšek26. 12. ob 18.20 na TV SLO 1- NEPOSREDNI PRENOSNEDELJSKE MAŠEIZ MARIBORSKE STOLNICE27.12. ob 10.00 na TV SLO 1- TIHI VEČER, dokumentarna oddaja o pisatelju in duhovniku Francu K. Mešku1. 1. 2021 ob 11.00 na TV SLO 1

BOŽIČNA PRAVLJICA, glasbeno igrana oddaja

23. 12. ob 16.40 na TV SLO 2

Božič je čaroben čas migljajočih lučk, bleščečih okraskov, daril, zabav, pesmi in jaslic. Vendar pa je božič tudi čas, ki nas lahko prebudi v globinah naših duš in src in se dotakne tistih src, ki so morda pozabila ali podvomila, da so ljubljena in da so sposobna ljubiti.

Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj je posnelo Božično pravljico, ki bo pričarala čudovito, drugačno božično fantazijo, ki odpira vrata v svet, poln lepih stvari in očarljive glasbe, ob kateri bo uživala cela družina. Direktor fotografije Bojan Kastelic, urednica Danica Dolinar, režija Hanka Kastelicova.

P. I. ČAJKOVSKI – Y. VAMOS: HRESTAČ - BOŽIČNA ZGODBA, VELIKI PAS DE DEUX (Ana Klašnja in Anton Bogov)

23. 12. ob 17.15 na TV SLO 2

Predvajali bomo enega najlepših pas de deuxov iz po vsem svetu popularnega baleta Hrestač, ki se odvija na božični večer in resničnost spreminja v sanje in sanje v resničnost. Koreografsko ga je postavil Youri Vamos, zaplesala pa bosta vrhunska slovenska baletna plesalca Ana Klašnja in Anton Bogov. Urednica Danica Dolinar, režija Vojko Vidmar.

BOŽIČ V PLEČNIKOVI CERKVI

24. 12. ob 19.30 na TV SLO 2

Uživali boste lahko v vizualizaciji slovenskih in tujih božičnih pesmi, ki so jo posneli v čudoviti Plečnikovi Cerkvi Sv. Frančiška Asiškega v Ljubljani. Mladinski pevski zbor in Simfonični orkester RTV Slovenija, Nuša Derenda in Aljaž Farasin vam bodo z občuteno izvedbo priljubljenih božičnih pesmi pričarali čarobno praznično vzdušje, vizualizacijo pa bogatijo tudi posnetki praznične Ljubljane. Zborovodja Tomaž Pirnat, dirigent Patrik Greblo, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Marjan Kučej.

SVETA NOČ - PESEM ZA VES SVET, glasbena dokumentarna oddaja

24. 12. ob 21.00 na TV SLO 2

SVETA NOČ - PESEM ZA VES SVET, glasbena dokumentarna oddaja

Božična pesem Sveta noč že več kot 200 let navdušuje ljudi po vsem svetu, pojejo jo v več kot 300 jezikih in narečjih v različnih glasbenih priredbah. Ko je kaplan Joseph Mohr v letu 1818 napisal besedilo, učitelj in organist Franz Xaver Gruber pa melodijo za pesem Sveta noč, nista slutila, da sta ustvarila tako pomembno pesem. Ustvarjalci filma so rekonstruirali zgodbo o njenem nastanku in sledili njenemu 200-letnemu neverjetnemu potovanju po svetu: od Londona do New Yorka, Los Angelesa, Pariza, Salzburga, Toronta, Moskve, Jeruzalema do Dunaja in Firenc. O sporočilu miru bodo v filmu zapeli številni glasbeniki iz klasičnega in pop sveta, tudi Josh Groban, Rolando Villazon, Dunajski dečki, zasedba The Tenors, David Foster, Anggun in številni drugi. Režiser Hannes M. Schalle.

BOŽIČ S HELENE FISCHER

BOŽIČ S HELENE FISCHER

25. 12. ob 18.50 na TV SLO 2

Helene Fischer, najuspešnejša nemška pevka današnjega časa, in znani Kraljevi filharmonični orkester (Royal Philharmonic Orchestra) v nekdanji cesarski palači na Dunaju pričarata čudovito božično razpoloženje z najbolj priljubljenimi božičnimi pesmimi. Ob tem se jima pridružijo Placido Domingo, Ricky Martin, Dunajski dečki in v videu tudi Frank Sinatra.

BOŽIČNA NOSTALGIJA Z ZBOROM IN ORKESTROM SLOVENSKE FILHARMONIJE

25. 12. ob 21.30 na TV SLO 2

BOŽIČNA NOSTALGIJA Z ZBOROM IN ORKESTROM SLOVENSKE FILHARMONIJE

Božič bomo praznovali z odličnimi glasbeniki Slovenske filharmonije. V Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije in v Plečnikovi cerkvi sv. Frančiška v Ljubljani bo zazvenela čarobna glasba, stkana iz najlepših slovenskih in tujih božičnih pesmi ter iz domačih in tujih glasbenih del različnih obdobij in stilov – od baroka in klasicizma do sodobnosti.Producent oddaje je Juš Hrastnik, vodji produkcije Gal Nagode in Dan Ažman, režiser in scenarist pa Primož Zevnik. Urednica uredništva glasbenih in baletnih oddaj je Danica Dolinar.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!