Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

[Praznični RTV program] Pestre otroške in mladinske vsebine v božično-novoletnem času

Od 20. 12. do prvih dni novega leta gledalce čakajo praznično obarvane domače oddaje, risanke za najmlajše, najlepše božične uspešnice za malce starejše, odlične tuje serije in filmi za vse starosti, tudi za vso družino.

[Praznični RTV program] Pestre otroške in mladinske vsebine v božično-novoletnem času

Od 20. 12. do prvih dni novega leta gledalce čakajo praznično obarvane domače oddaje, risanke za najmlajše, najlepše božične uspešnice za malce starejše, odlične tuje serije in filmi za vse starosti, tudi za vso družino.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija16. december 2020 ob 11:53Ljubljana - MMC RTV SLO

Domače sobotne oddaje bodo praznično obarvane, v nedeljskih Živžavih bodo na sporedu čarobne posebne epizode uspešnic, nekatere že dobro znane in priljubljene (Sneženi mož, Sneženi mož in snežni kuža), nekatere pa še čisto sveže iz studia za sinhronizacijo:Pika in božična smrečica,Mimi in gorski zmaj, v katerem so nosilno pesem odpeli pevci iz otroškega in mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija, pa najnovejša iz serije risank po knjigah Julije Donaldson in Alexa SchefflerjaPolž na potepu na kitovem repu.

Maček Muri: KosiloTV Slovenija vsem šolarjem podarja ogled filma

Na zadnji šolski dan, 24. 12., smo na pobudo učiteljev, ki so nam pisali, v spored ob 10.05 umestili odličen film, ki si ga bodo lahko gledali z učenci.NENAVADEN TEDEN S TESS, nemško-nizozemski film12. ob 10.05 na TVS 1Čaroben mladinski film o odraščanju med poletnimi počitnicami.Deček Sam poletne počitnice z družino preživlja na otoku Terschelling. Poletje, ki bi moralo biti brezskrbno, je zanj polno tesnobe in strahu, da bo osamljeno. Nekega dne na plaži spozna nenavadno deklico Tess, ki ga hitro potegne v svoje skrivnostne igre in načrte ter ga nauči, kako tesnobo premagati z domišljijo. Tess ju popelje na neponovljive, čudovite pustolovščine. Medtem se Sam poslavlja od otroštva, spoznava kompleksnost življenja in pomen bližnjih.

Obetajo se premiere domačih animiranih filmov:Maček Muri: Kosilo(26. 12. kot večerna risanka) inMaček Muri: Tekma(2. 1. kot večerna risanka), Tako zraste – nova serija za najmlajše, ki spremlja živali na njihovi razvojni poti (28.–31. 12. kot večerna risanka) in šePovodni mož(29. 12. kot večerna risanka).

Od 25. 12. bo vsako dopoldne popestril bogat praznični spored: risanke za najmlajše, prelepe posebne praznične oddaje za vso družino, tuje serije za mlade in filmi, ki bodo nagovorili različne starostne skupine. Tako bo prav vsak našel nekaj zase.

Obe praznični soboti bo na sporedu nagrajena angleška serijaKaty, serija o enajstletnici, ki se spopada z vsakodnevnimi izzivi nove šole, novih prijateljev, staršev, ki je ne razumejo, in s povsem novim izzivom, ko je po nesreči prikovana na invalidski voziček.

Ves praznični teden bo na sporedu druga sezona serijeHolly Hobbie. Živahna najstnica svoja razmišljanja preliva v avtorske pesmi, prva sezona, ki je bila na sporedu med lanskimi prazniki, je bila tako lepo sprejeta, da letos ponujamo še nadaljevanje zgodbe.

V soboto, 26. 12., bo televizijski zaslon zavzel filmKošarkar naj bo 1– za ogrevanje, za njim pa premieraKošarkar naj bo 2, in sicer v soboto, 2. 1., ob 20.00.

PRAZNIČNI VRHUNCI ZA OTROKE

PIKA IN BOŽIČNA SMREČICA20. 12. ob 8.00 na TV SLO 1

PIKA IN BOŽIČNA SMREČICA

Pika je zadovoljna kobilica, ki ima kup živalskih prijateljev. Vsi se navdušeno pripravljajo na božič. Postavili bodo božično smrečico. Toda stara smrečica razpade in kupiti morajo novo. Kakšno bodo izbrali? Veliko ali majhno? Košato ali ne? S kančkom dobre volje in ustvarjalnosti prijatelji rešijo težavo in ustvarijo poseben božič.

SNEŽENI MOŽ20. 12 ob 9.05 TV SLO 1

V pravljični zgodbi brez besed in s čudovito glasbo osamljen majhen deček na božični večer pred hišo postavi sneženega moža. Ponoči, ko vsi trdno spijo, sneženi mož oživi. Dečka stisne v naročje in z njim odleti na severni tečaj, na srečanje z zelo pomembno osebo, z Božičkom.

POLŽ NA POTEPU NA KITOVEM REPU27. 12. ob 8.30 na TV SLO 1

Pridružite se polžku, ki na kitovem repu potuje okrog sveta. Drznega polžka in kita grbavca druži nenavadno prijateljstvo. Skupaj odkrivata moč morja in nevarnosti, ki prežijo, če plavaš preblizu obale … Ali lahko polžek reši kita, ki je nasedel na neobljudeni plaži?

Polurna risanka je posneta po priljubljeni slikanici, ki jo je napisala Julia Donaldson in ilustriral Axel Scheffler.

MIMI IN GORSKI ZMAJ27. 12. ob 9.05 na TV SLO 1

MIMI IN GORSKI ZMAJ

Med vršaci živi strašni zmaj. V dolini pod visoko goro se ljudje trudijo, da bi pregnali gorskega zmaja. Nekega dne deklica Mimi najde zmajevega mladička. Malček je izgubljen in prestrašen. Kako je prišel sem? Kaj če ga pride iskat njegova mama? Mimi mora zbrati pogum, da bo pomagala malemu zmajčku najti pot domov.

Krasna zgodba o prijateljstvu, pogumu in pustolovščini, ki jo lahko delite z vso družino.

NEJKO SE POMANJŠA29. 12. ob 9.25 na TV SLO 1

Ubogi Nejko! Mislil je, da bo danes običajen dan. Imel bo piknik in prijetno zadremal na svojem ležalniku. Pa ne bo tako! Čekan ga pomotoma pomanjša s svojo novo napravo, mravlja Greta pa mu vzame zadnjo drobtinico čipsa, preden ga prijatelji nevede vržejo v smeti. Nejko in Greta nato združita moči v iskanju prijateljev. Med pustolovščino se spoprijateljita in Nejko ji pomaga poiskati mravljišče. Tam pa ju pričakajo oblastna kraljica in njeni stražarji ...

TUJI SERIJI ZA MLADE

KATY26. 12. IN 2. 1. ob 9.00 na TV SLO 1

KATY

Katy je živahna enajstletnica, ki ima kup težav vseh enajstletnikov: hodi v novo šolo, spoznava nove prijatelje in se bori s starši, ki je ne razumejo. Svoj mir najde na vrtu za sosedovo hišo, kjer gibčno spleza visoko v krošnje dreves. Nekega dne pa se plezanje konča s padcem, ki Katyjino življenje postavi na glavo. Zaradi poškodbe hrbtenice pristane na invalidskem vozičku in na novo se mora naučiti, kako lahko v življenju uživa.

HOLLY HOBBIE28. 12. do 1. 1. ob 9.55 na TV SLO 1

13-letna Holly Hobbie je nadobudna pevka in tekstopiska, ki se ne boji boriti za stvari, v katere verjame. Na zunaj se Holly zdi navadna najstnica, ki živi z družino na kmetiji blizu mesta, toda po srcu je junakinja našega časa. In v novi sezoni se njeno življenje zares zaplete in takšne postanejo tudi njene pesmi. Ki naenkrat niso več vsem všeč. Bo Holly našla moč in pogum, da se bo jasno in glasno predstavila širšemu občinstvu?

CELOVEČERNI OTROŠKI IN MLADINSKI FILMI

REMY IN JULIYAT, nizozemski film, 201920. 12. ob 15.00 na TV SLO 1

REMY IN JULIYAT, nizozemski film, 2019

Najstnika Remy in Juliyat se zaljubita, a njuno zvezo ogroža rasizem domačinov v nizozemskem mestecu. Najstnika prihajata iz različnih kultur. Juliyat z muslimansko družino živi v azilnem centru, Remyjev oče pa pripada skupini skrajnežev, ki odkrito izkazujejo sovraštvo do beguncev. Par poskuša premagati kulturne razlike, a vse bolj je očitno, da ne bosta mogla ostati skupaj, ne da bi zanetila velik družinski spor.

BOŽIČKOVA HČI, danski otroški film, 201825. 12. ob 13.25 na TV SLO 1

Severni tečaj, 2018. Mlada Lucia, Božičkova hči, se namerava spopasti z institucionalizirano diskriminacijo, ki deklicam prepoveduje izobraževanje na oddelku za Božičke Mednarodne božične šole. Izobrazba je privilegij dečkov, deklice pa se učijo drugih veščin: šivati volnene rokavice in se ukvarjati s slaščicami. Lucia je odločena, da bo postala Božička. Ko javno izrazi željo, ji ravnatelj šole postavi skoraj nemogočo nalogo. Če želi dokazati, da ima veščine, ki so potrebne za Božičkovo delo, mora v človeškem svetu uresničiti (skoraj) nemogočo željo dečka. Naloga je težka, a Lucia naredi vse, da bi dokazala svojo resnost in odgovornost.

KOLONIJA: MULARIJA, kanadski film, 201827. 12. ob 10.50 na TV SLO 2

KOLONIJA: MULARIJA, kanadski film, 2018

Najstnica Mylia vstopi v srednjo šolo podeželju v Quebecu, kjer naleti na številne prepreke. Njena sestrična Gab jo v šoli ignorira, Mylia pa drugih prijateljev nima in se zato drži zase. Ko jo sošolka Jacinthe povabi na hišno zabavo, Mylia tam popije preveč alkohola in zaspi na območju bližnjega rezervata starega ljudstva Abenaki. Pripadnik tega ljudstva, njen sošolec Jimmy, jo zjutraj najde pred hišo in postaneta najboljša prijatelja. Z njegovo pomočjo se Mylia otrese strahov, ki jo mučijo, in postane bolj samozavestna.

KRALJESTVO VZHAJAJOČE LUNE, ameriški film, 201927. 12. ob 15.00 na TV SLO 1

Mali otok v Novi Angliji, poleti 1965. Zaljubljena dvanajstletnika skleneta skrivni dogovor in ob zori skupaj pobegneta v divjino. On je fant z očali in rakunjo kapo, sirota in najbolj nepriljubljen član skavtskega odreda. Ona je deklica z daljnogledom in kovčkom fantazijskih knjig, "skrajno problematični otrok", ki s tremi mlajšimi brati in odtujenima staršema živi v svetilniku. Ko zagnani vodnik v šotoru najde Samovo "pismo o odpovedi" in Suzyjina starša odkrijeta, da so njuno hčer ugrabili "norci v bež uniformah", se sproži iskalna akcija, ki jo vodi osamljeni lokalni šerif (Willis).

100 KILOGRAMOV DO ZVEZD, francoski film, 201828. 12. ob 10.50 na TV SLO 1

100 KILOGRAMOV DO ZVEZD, francoski film, 2018

Mlada Lois z veliko strastjo raziskuje vesolje. Nekega dne v šoli predstavi projekt, s katerim se želi uvrstiti na tekmovanje za mlade astronavte, a neobčutljivi učitelj ji namigne, da zaradi čezmerne telesne teže nima možnosti za zmago. Lois si učiteljevo pripombo vzame k srcu in začne pretirano hujšati, s čimer hudo ogrozi svoje zdravje in pristane v bolnišnici. Tam spozna nove prijateljice, ki se zdravijo zaradi različnih motenj in obolenj. Lois jih navduši za svoj znanstveni projekt in kmalu se kot skupina prijavijo na tekmovanje. Sedaj morajo le še priti tja, kar ni mačji kašelj, saj imajo omejen izhod iz bolnišnice. Skupaj pobegnejo in se odpravijo na dvodnevno pot do Toulousa.

LOTI IN IZGUBLJENI ZMAJ, estonski film, 201929.12. ob 10.45 na TV SLO 1

Radovedna psička Loti raziskuje svet, ki je poln zanimivih reči in nenavadnih bitij. Kakšna sreča za Loti: pri tokratni dogodivščini se ji pridruži čisto majhna sestrica Rozi. Profesorjema, rakunu Karlu in ribi Viktorju, bosta pomagali najti pot do starodavnih mitoloških zmajev, ki bruhajo ogenj. Če jim uspe posneti zmajsko pesem, bosta profesorja zmagala na posebnem tekmovanju v snemanju starodavnih pesmi.

IZGANJALCA ZLA, maked.-srbski film, 20182. 1. ob 11.05 na TV SLO 1

10-letni Jovan se je rodil z delno cerebralno paralizo, zaradi katere je njegovo življenje v izhodišču precej težko. Jovan je zaradi te neozdravljive bolezni sramežljiv in osamljen, a pred svojimi težavami zna pobegniti v domišljijski svet, kjer se pretvarja, da je superjunak z nadnaravnimi telesnimi močmi. Nekega dne v razred prispe nova sošolka, samozavestna Milica, s katero mora Jovan deliti šolsko klop. Milica in Jovan skleneta zavezništvo v boju proti svetu. Milico muči, ker se je njen oče odselil, in ima svojo teorijo o razlogih za njegov nenadni odhod. Prepričana je, da je očeta zastrupila in zapeljala čarovnica in da se je iz družinskega doma izselil pod vplivom hipnoze. Jovan v času med poukom in terapijo pomaga novi prijateljici rešiti njene težave, kar pripomore k premagovanju njegovih negotovosti in strahov.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!