Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FORD TRANSIT IN TRANSIT CUSTOM STA SE ODLIČNO IZKAZALA PRI PRVI OCENI SISTEMOV ZA AKTIVNO VARNOST V KOMBIJIH, KI JO JE OPRAVILA ORGANIZACIJA EURO NCAP

Novo testiranje neodvisne organizacije za varnost vozil Euro NCAP je pokazalo, da sta Ford Transit in Transit Custom na področju aktivne varnosti med najučinkovitejšimi dostavnimi vozili, ki so danes naprodaj v Evropi.

FORD TRANSIT IN TRANSIT CUSTOM STA SE ODLIČNO IZKAZALA PRI PRVI OCENI SISTEMOV ZA AKTIVNO VARNOST V KOMBIJIH, KI JO JE OPRAVILA ORGANIZACIJA EURO NCAP

Novo testiranje neodvisne organizacije za varnost vozil Euro NCAP je pokazalo, da staFord TransitinTransit Customna področjuaktivne varnosti med najučinkovitejšimi dostavnimi vozili, ki so danes naprodaj v Evropi.

V sklopu nove pobude so pri Euro NCAP izvedli testiranje delovanja in učinkovitosti sistemov za aktivno varnost 19 najbolje prodajanih kombijev v Evropi. Analizirali so samodejno zaviranje v sili (AEB) pri bližanju vozilom, kolesarjem in pešcem, pa tudi tehnologije za ohranjanje voznega pasu in prepoznavanje omejitev hitrosti ter sisteme za nadzor potnikov.

Transitje s svojo paleto razpoložljivih funkcij za aktivno varnostosvojil zlato,Transit Custompasrebrno nagrado. Pri Euro NCAP so posebej pohvalili Fordov sistem AEB in tehnologijo za pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev1označili za vodilno funkcijo v razredu.

Transit je kot edini med vsemi vozili in funkcijami zabeležil popoln rezultat s 100 odstotki, za to pa ima zasluge funkcija prepoznavanja prometnih znakov1; Transitov sistem AEB se je izkazal tudi z najboljšo zaščito kolesarjev.

Zavedamo se, da je varnost najpomembnejša prioriteta podjetij, ki želijo zaščititi tako svoje osebje kot druge udeležence v prometu,” je povedal Stuart Southgate, direktor razvoja na področju varnosti pri Fordu Evropa. “Zelo nas veseli, da so pri Euro NCAP potrdili obseg in učinkovitost naših tehnologij za aktivno varnost. Ti sistemi ščitijo uporabnike in pomagajo preprečiti hujše nezgode ali vsaj zmanjšati njihove posledice. Tako te napredne tehnologije zmanjšajo število telesnih poškodb in čas, ko vozilo zaradi popravila ni na voljo.”

Euro NCAP je za primerjavo funkcij za aktivno varnost vsakega vozila uporabil iste kriterije. Vsa vozila so vozila po testni progi, da rezultati ustrezajo dejanski uporabi, pa so bila natovorjena do polovice svoje največje dovoljene nosilnosti.

Preizkus je zajemal tako opozorila vozniku kot tudi poseg samodejnega zaviranja v sili (AEB) pri bližanju parkiranim vozilom ali počasnejšemu prometu vključno z močnim zaviranjem vozila, ki je vozilo pred testnim. Euro NCAP je ocenjeval tudi odziv na otroka, ki steče na cesto, ter pešce in kolesarje, ki hodijo po cesti ali jo prečkajo.

Poleg zaščite udeležencev v prometu lahko sistemi za aktivno varnost prispevajo k povečanju časa, ko je vozilo na voljo za uporabo, in zmanjšajo stroške za draga popravila, s pomočjo pri preprečevanju trčenj, ki se jim je možno izogniti, pa se lahko zmanjšajo tudi stroški zavarovanja.

“Ob upoštevanju milijonov kombijev na evropskih cestah in hitre rasti dobav prek spleta naročenega blaga v naših mestih so v gospodarska vozila vgrajeni sistemi za aktivno varnost ključnega pomena za izboljšanje varnosti za vse udeležence v prometu,” je povedal dr. Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP. “Ford je ena vodilnih znamk gospodarskih vozil v Evropi, odlična zmogljivost, ki sta jo pokazala Transit in Transit Custom, pa nas navdaja z dobrim občutkom, da se je Ford zavezal k vgradnji najsodobnejših asistenčnih tehnologij v Transitovo družino, kar bo pomagalo zagotoviti večjo varnost vseh uporabnikov evropskih cest.”

Transit in Transit Custom nudita popolno paleto naprednih tehnologij za aktivno varnost in pomoč vozniku, vključno z aktivnimi tempomatom s prepoznavanjem prometnih znakov, sistemom za nadzor mrtvih kotov in aktivnim parkirnim pomočnikom.

# # #

1Asistenčne funkcije so namenjene le za pomoč vozniku in ne nadomeščajo njegove pozornosti, presoje ter odgovornosti za upravljanje in nadzor vozila. Prav tako niso nadomestek za varno vožnjo. Glede podrobnosti in omejitev glejte Navodila za uporabo.

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva postati vodilno podjetje na področju elektrifikacije, avtonomnih vozil in mobilnostnih rešitev. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 199.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!